PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gammelt nytt

Her finner du arkivstoff:
Registrert 24.09.15

Språkkafe for kvinner/ Language cafe for women

Language cafe for women will be arranged at Lademon Church every Friday between 11:00 and 12:30, where we practice norwegain. Women and children are welcome!
Contact: Sissel Smærvik - 468 07 684
Registrert 18.09.15

Ny markedsdag - har du noe du vil selge?

Markedsdagen i forrige uke ble såpass vellykket at vi ønsker å følge opp med et tilsvarende arrangement igjen, før vinteren setter inn. Tidspunktet blir lørdag 26.09. kl 12 - 16, på Strandveitorvet. Her har du mulighet for å selge det du måtte ønske, eller ha en stand. Alle må selv ordne og ha med det de trenger av utstyr. Det er gratis å ha bod/stand på markedet.

For de som skal selge mat er det viktig å sette seg inn Mattilsynets regler. Disse finner du her.

Påmelding til Østbyen Frivilligsentral ved Cecilie.kluver(a)bymisjon.no. Det er "førstemann til mølla" som gjelder.

PS! Værvarselet sier at det skal bli bra vær :-)

 

Registrert 14.09.15

Vellykket markedsdag på Strandveitorvet!Åpningen av Strandveitorvet ble gjort lørdag 12. september ved at Østbyen Frivilligsentral inviterte nærmiljøet til å ha bod med det de ville selge/gi bort/informere om.

Det ble god eksotisk mat og bruktmarked - og et flott Bamsesykehus fra Røde Kors! Inspirert av Bamsesykehuset ga et bord like godt inntektene til Røde Kors.

Se mer her.

Registrert 07.09.15

Bamsesykehus på LamomarkedetRøde Kors stiller med bamsesykehus under Lamomarkedet lørdag 12. september
kl. 11.00-15.00 på det nye Lamotorget i Strandveiparken. Dermed blir vi enda en attraksjon rikere til åpningen av markedsdagen.

Det er fortsatt noen plasser igjen om du ønsker å selge musikksamlingen din, de gamle skøytene dine eller hva det skal være. Meld deg ved å sende en e-post til cecilie.kluver@bymisjon.no!
Registrert 03.09.15

Markedsdag lørdag 12. september kl. 11.00 - 15.00Østbyen Frivilligsentral inviterer små og store til å delta på den første markedsdagen på Lamotorget i Strandveiparken (inni den røde ringen på bildet over) noen gang.

Om du har noe på loftet eller i kjellerboden du ønsker å selge så meld deg på! Eller er du arbeidssøkende og vil presentere deg for en mulig arbeidsgiver på en spenstig måte? Kanskje trenger koret ditt nytt blod, og du vil ha en stand i den forbindelse?

Deltagelse er gratis.

Mer informasjon finner du her.
Registrert 02.09.15

«Lyst på livet» for seniorer

”Lyst på livet” er et konsept for og med seniorer. Møteformen kalles livskafe og skapes av deltakerne i et hyggelig fellesskap. Gjennom gode samtaler rundt bordet kan du få inspirasjon, tips og erfaringer for å fremme egen helse og livskvalitet.

Tema for livskafèene:
*Sikkerhet i hjemmet *Ernæring
*Fysisk aktivitet *Sosialt nettverk

Oppstart: Mandag 14. september: Klokken 11.00 – 14.00  
Sted: Hornemansgården, møterom 2 etg.

Til sammen blir det 6 livskafeer. Tre datoer er satt av for høsten: 
Mandager 14/9, 19/10 og 16/11. Datoer for vår 2016 avklares senere.

Ta kontakt hvis du er nysgjerrig og har lyst til å delta!

Påmelding innen torsdag 10. september 
Infosenteret for seniorer
Telefon:72 54 67 91 mellom kl.12-14
Infosenteret.ergoterapitjeneste@trondheim.kommune.no

”Lyst på livet” er et konsept utarbeidet av Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten i samarbeid med pensjonister.


Registrert 02.09.15

Menighetens hyggestund starter opp igjen

Det blir menighetens hyggestund igjen onsdag den 9. september kl. 12.00 - 14.00 i Lademoen kirke. Sang og musikk, åresalg, servering og ellers lett program. Hjertelig velkommen!Registrert 25.08.15

Sesongstart for Quiz'n

Sesongens første Lamo-quiz er tirsdag 1. september kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, og det er alltid plass til nye deltakere. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's. Velkommen til en sosial og artig begivenhet!Registrert 25.08.15

Babysang starter opp igjen

Babysang i Lademoen kirke starter 1. september (dagtid). Grupper over 8 tirsdager. 

Påmelding og informasjon til ingrios@alumni.ntnu.noRegistrert 25.08.15

Språkkafeen i Lademoen kirke starter opp igjen

Mandag 31. august kl 18.00 starter Språkkaféen i Lademoen kirke opp igjen. Her er det en fin arena for å praktisere norsk! Både innvandrere og nordmenn er velkomne. Gratis kaffe og te! Hver mandag i Lademoen kirke kl 18.00-19.30. Registrert 25.08.15

Søndag i Vår Frue starter opp igjen

Bortimot annenhver søndag i høst blir det «Søndag i Vår Frue» - en hybrid mellom en konsert og en gudstjeneste, en meditativ stund med musikk, lystenning og tekstlesning.

30.08. kl 14.00 får du høre Alf Hulbækmo, piano/ Siril Malmedal Hauge, vokal 


Registrert 25.08.15

Foredrag om Lademoen kirkes historie

Per Øverland holder torsdag 27. august kl. 18.00 foredrag om Lademoen kirkes historie. Foredraget er i Lademoen kirke, inngang mot vest. Alle er hjertelig velkommen, og foredraget er gratis. Arrangør er Lademoen Historielag og Lademoen menighet.Foto: Alkis MoraitisRegistrert 25.08.15

KOR e LADE arrangerer LOPPEMARKED

Lopper kan leveres i KA-senteret fredag fra kl 17.00 eller etter avtale med korets leder Brit Johansen mob 454 66 409 eller Astrid Aksnes mob. 920 31 778. Salg av kaffe, vafler og svele!

Lørdag 29. august fra kl. 11.00 til 18.00
i KA-senteret Harald Hårfagres gt. 2, rett over Bunnpris på LadeRegistrert 18.08.15

Pstereo inn i natten

Når lyden på Marinen stilner inviterer vi til intim konsert i Vår Frue. I år får vi besøk av artistene Stina Stjern (fredag) og Marie Denise (lørdag). Konsertstart ved midnatt. Gratis for alle, med og uten festivalpass.

Tid: Midnatt natt til lørdag og natt til søndag
Sted: Vår Frue kirke
Registrert 17.08.15

Korsvikavandring 18. august kl. 18.00

Over: Fra Korsvika opp mot Lade gård og Lade kirke.
Eier: Universitetsbiblioteket i Trondheim.

Lade Historielag arrangerer tirsdag 18. august kl. 18.00 Korsvika-vandring. Det er gratis, og guide er leder i Lade Historielag, Per Isaksen. Oppmøte ved gamle FOKI (p-plassen ved Ladetorget, nordenden).


Registrert 12.08.15

Folkehelseuka i Trondheim i uke 37, 7 - 13. september 2015

I fjor gjennomførte Trondheim kommune sin første folkehelseuke i forbindelse med Den Nordiske folkehelsekonferansen. Folkehelsegruppen i Trondheim kommune har ønsket å videreføre opplegget med en ny folkehelseuke i 2015, og har fått forankret satsingen på direktørnivå v/ Rådmannen.

Hensikten med Folkehelseuka er å øke bevisstheten for folk flest om hva folkehelse er, og at mange bidrar på mange felt. I løpet av Folkehelseuka kan en gjennom eksempler synliggjøre mye av det arbeidet som gjøres for å bedre folkehelsen, og gjerne inspirere til ytterlige gode tiltak. Alle som vil bidra med et folkehelsetema kan bruke logoen til Folkehelseuka. Nytt av året er at noen av årets bidrag vil bli premiert. Det oppfordres til samarbeid på tvers av enheter, organisasjoner og generasjoner.

Registrering på nettsiden: http://www.trondheim.kommune.no/folkehelseuka. Her kan alle registrere sitt tiltak, arrangement eller stand uansett hvor i byen det skal foregå. Det er ingen frist for registrering. Nettsiden vil etter hvert vise mangfoldet av bidrag.

Vi håper at frivillige lag og organisasjoner vil bidra til å sette fokus på folkehelse den uken.


Vennlig hilsen AU for Folkehelseuka

Astri Heide Vaskinn (Helse- og velferd) Tlf. 916 66 559
E-post: astri-heide.vaskinn@trondheim.kommune.no

Roy Inge Sivertsen (Oppvekst og utdanning/ Grønn barneby) Tlf. 930 25 445 
E-post: roy-inge.sivertsen@trondheim.kommune.no

Martin G. Ottesen (Kulturenheten) Tlf. 481 62 139
E-post: martin-guldsten.ottesen@trondheim.kommune.no
Registrert 12.08.15

"Samtalerom – veien ut av ensomheten"

I halvannet år har Hjelpetelefonen drevet prosjektet «Samtalerom – veien ut av ensomheten».
Dette er et tilbud som kan forklares som en telefonbasert selvhjelpsgruppe for dem som føler at de ikke har andre å snakke med.

En deltaker kan sitte hvor som helst i landet og snakke med resten av gruppa de er med i via telefon. De forteller fornavnet sitt og hvor i landet de kommer fra, men er ellers anonyme. En veileder fra Hjelpetelefonen hjelper samtalen i gang, ivaretar deltakerne og foreslår samtaletemaer. Men stort sett styrer deltakerne samtalen selv.

"Samtalerom" drives av Hjelpetelefonen, som er en gratis tjeneste fra organisasjonen Mental Helse.

Ring Hjelpetelefonen på telefonnummer 116 123 for å høre om "Samtalerom" er noe for deg.


Mer informasjon finner du her:

Registrert 12.08.15

Bakklandsdagene 14. - 16. august

Vi er stolte av å presentere Bakklandsdagene 2015!

Vi har jobbet hardt for å gi dere et program som skal fenge alle og enhver. I tillegg til våre flotte markedsboder og mange barneaktiviteter slik som årene før, kan vi i år friste med nystekte sveler fra Lefsebua som i selskap med pølser og burgere fra Gammelgården Lysklæt, vegetarmat fra Mat fra Hagen og spennende smaker fra Thai Buddhistforeningen Trondheim skal få mette store og små!

Vi er også så heldige å ha fått med oss Rabarbrateateret som har laget ny forestilling KUN til Bakklandsdagene! Barneforestillingen «Egen Verden» kommer til å bli et høydepunkt verdt å få med seg! I tillegg til dette flotte teaterstykket kan vi by på et variert program for barn som ponniriding, ansiktsmaling, byggverksted pluss mye mer!

Under fjorårets festival hadde utbryterartisten Lord Wedøy stor suksess med sitt stunt hvor han iført lenker og håndjern hoppet i Nidelven fra Gamle Bybro. I år er han tilbake med et nytt og enda mer vågalt stunt, dette vil du ikke gå glipp av!

Velkommen store og små!

For program: Se Facebook
Registrert 30.07.15

"Åpen Mikrofon" under Olavsfestdagene

Fredag den 31.07. kl 20.00 arrangerer Kirkens Bymisjon "Åpen Mikrofon" igjen. Denne gangen i samarbeid med Olavsfestdagene:

Om kvelden fredag 31. juli fylles kirken med gjester, det blir enkel servering, og mikrofonen er åpen. En av festivalens artister vil dele noen av sine låter og tanker med publikum, og kirkens gjester vil bidra med innslag.

Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen.

Kom og bli med på en fantastisk fredagskveld i Vår Frue kirke! En kveld hvor alt kan skje, og stemningen, den blir magisk!

Gratis inngang.
Registrert 01.07.15

Sommerferie ved Østbyen Frivilligsentral

6. juli til 24. juli holder sentralen stengt som følge av sommerferie.

Tusen takk til alle frivillige for flott innsats så langt i år.

Vi ønsker alle frivillige, oppdragsgivere og samarbeidspartnere en riktig god sommer!
Registrert 01.07.15

Sommerkafé og loppemarked i Lademoen Bydelshus

I hele juli er det åpen kafé med vafler, rundstykker og is.

I salen arrangeres loppemarked. Her kan du både avlevere og kjøpe klær og småting (ikke møbler, hvitevarer o.l.)

Åpningstider: Mandag - fredag kl 10.00 - 14.00
I regi av: NAV Jobbhuset
Registrert 01.07.15

Trofast, på kino

3. juli arrangerer Trofast Åpen barnehage kinotur. Aldersgrense 3 år.

Telefon: 452 20 019.
E-post: firmapost.Trofast@bymisjon.no

Fri adgang
Registrert 25.06.15


VM i meierispann, avd. Ringvebukta, ble i dag arrangert av Utegruppa og Østbyen Frivilligsentral. Verdensmester og ny verdensrekordholder i øvelse "Meierispann i slak unnabakke" ble Jan Ketil med 5, 10 meter. Se flere bilder her.Registrert 10.06.15

Kystens Dag 13. juni

- Krigsseilerplassen 10.00 – 14.00
Fotoutstilling, møt skipsrotta Sivert, Maritim vandring, SDS Hansteen, "Ta på"-akvarium, salg av sjømat, kaffe og vafler, stands og rebusløp

- Fosenkaia 10.00 - 16.00
Lag din egen båt i båtdammen, modellbåtutstilling, gammelmotorer med smell, bli rodd til Krigsseilerplassen, rotur med Fløtmann fra/til Ravnkloa, Kafé Skuret åpent, stands og rebusløp.

Gratis konsert på Kafé Skuret kl 21.00 (NB! Fredag 12.06.)Registrert 10.06.15

Ladehammerfestivalen 2015

12. og 13. juni går festivalen av stabelen for femte gang på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Kveldene er fylt med livemusikk fra to scener, god mat og overraskelser. Dette er Trondheims hyggeligste festival :)

Mellom 12.00 og 17.00 på lørdag den 13. juni avholdes Barnehammern med mengder av spennende aktiviteter og underholdning av ypperste klasse for store og små!

Ladehammerfestivalen er et gratis arrangement. Overskudd fra salg av mat og merchandise går til den flotte organisasjonen Livsglede for eldre.

Sjekk ladehammerfestivalen.no for program og mer informasjon.
Registrert 10.06.15

Kulturskolefest 2015

Variert program på ulike arenaer over hele byen i uke 24 (08.06. -). Fri entré.

Dagens program legges ut på Facebook: Trondheim kommunale kulturskoleRegistrert 04.06.15

Nidaros Petanque ønsker å presentere seg

Østbyen Frivilligsentral har hatt besøk av en representant fra Nidaros Petanque. Klubben ønsker alle velkommen til orientering og opplæring. Uansett alder og handicap så passer spillet for deg. Utstyr til utlån, gratis parkering og hyggelig selskap. Spillet minner om Boccia.

Treningstider: Onsdager kl 17.30 og søndager kl 11.00
Sted: Lade Idrettsarena
Registrert 04.06.15

Nabokafé på Ladesletta Helse- og velferdssenter

Onsdag 10. juni kl 11.30 - 13.00 arrangerer Ladesletta HVS Nabokafé. Det blir musikk i Bydelskafeèn og naboer inviteres. De som har lyst er hjertelig velkommen til å komme og høre på musikken.
Registrert 04.06.15

Søndag i vår Frue

Velkommen til Søndag i Vår Frue! 7. juni kl 14.00 får du høre saksofonisten Kåre Kolve i samspill med organisten Knut Størdal. 

Kåre Kolve er en velrenommert og anerkjent musiker, bandleder og komponist som har Trondheim som base. Kåre er en stayer, en sann musikant som livnærer seg 100% av musikk. Han er en viktig ressursperson i Trondheims musikkliv, i det profesjonelle såvel som i amatørmusikklivet.

Kåre har nylig levert bestillingsverket "Interactions" til Trondheim Jazzfestival i mai 2015. Knut Størdal er fast ansatt som musiker og kulturarbeider i Åpen kirke (Kirkens Bymisjon).

"Søndag i Vår Frue" består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon.
Registrert 04.06.15

Vellykket Spiseskogen-kurs

Vi har nå gjennomført to givende dager med Spiseskogen-kurs. Biolog og naturelsker Jan Erik Tangen har vært en inspirerende og dyktig "instruktør". Tirsdag 2. juni hadde vi teori innendørs. Onsdag 3. juni gikk vi på tur langs Ladestien for å praktisere det vi hadde lært. Vi fikk sett og smakt på mange planter og vekster, før regnet satte inn. Vi kommer nok alle til å gå på tur med et nytt blikk mot bakken heretter :-)

Tusen takk for flott kurs, Jan Erik!Se bilder her.

Registrert 28.05.15

Folkemøte om Innherredsveien

Møtet avholdes i Dokkhuset onsdag 03.06. kl 19.00. Introduksjon ved Jan Olav Straume. Rambøll Norge AS, samferdselsdirektøren i STFK og Selberg Arkitekter AS bidrar. Paneldebatt med politikere.

Mer informasjon finnes Lademoen Vel's Facebook-side.
Registrert 28.05.15

Sesongens siste quiz

Tirsdag 02.06. kl 19.00 avholdes siste quiz-kveld før sommern. Ta med kr 20 til premiepotten og bli med på en sosial, uformell og hyggelig kveld!

Sted: Malik's, Mellomveien 4 på Lademoen

Registrert 28.05.15

Historisk vandring med Per Øverland

Lørdag 30. mai kl. 13.00 starter Lademoen Historielags vandring gjennom Svartlamon. Tidspunkt er sammenfallende med Svartlamodagen. Oppmøtested er ved jernbaneundergangen i enden av Anders Buens gate (krysset Anton Kalvaas gate/Anders Buens gate)

Vandringen er gratis.

Registrert 28.05.15

Svartlamodagen 2015

TSvartlamon åpner portrom, husrom og hjerterom for resten av byen! Svartlamodagen er en dag med tett program av opplevelser og aktiviteter for både store og små. Dette er en mulighet til å få en smak av hva Svartlamon som område har å by på, og et innblikk i aktiviteten som foregår på de ulike stedene. Din opplevelse blir hva du gjør det til. Program finner du på Facebook.

Tid: 30.05. fra kl 11.00

Registrert 28.05.15


Åpen Mikrofon

Kirkens Bymisjon åpner igjen til ”Åpen Mikrofon” i Vår Frue kirke fredag 29. mai klokka 20. Kveldens gjester er «gammel-kjente» Pappas Popband, som byr på herlig 60-tallspop. Noen stikkord for musikken deres er høy trivselsfaktor, kjente låter fra Beatles til Willie Nelson samt en stor dose godt humør. Denne gangen har de med seg tre gjestevokalister, nemlig Betty Stjernen, Fride Bakken Johansen og Sindre Karlsholm. Må oppleves!

Etter pausen er det åpen mikrofon.

Gratis inngang!

I regi av Kirkens Bymisjon
Registrert 27.05.15

Kirkens Bymisjons sommerfest for frivillige

Både Charlotte Audestad og Rasmus Rohde underholdt under årets sommerfest for frivillige i Kirkens Bymisjon. Sommerfesten er et årlig arrangement som en takk for innsatsen til Bymisjonens - og dermed også Østbyen Frivilligsentrals - mange og flotte frivillige. Festen ble også denne gang avholdt i Banksalen. Her fikk vi som vanlig servert nydelig middag og dessert.

Se bildene her.
Registrert 27.05.15


VM meierispannhiving - Strandveiparken

Sesongens offisielle VM i meierispannhiving gikk av stabelen tirsdag 26. mai i Strandveiparken, også denne gang arrangert av Østbyen Frivilligsentral.

Rita Otterviks gamle verdensrekord på 5,25 meter ble smadret av nybakt verdensmester Anne Karin Voldmo Nilsen, som like så godt la på til 7,50 meter. I herreklassen var det Pål Davik som ble verdensmester med hele 13,75. Det betyr at Stefan Acheampongs verdensrekord fra 2012 på hele 17,25 meter fortsatt lever.

I klasse gutter, 12-13 år, satte Thomas W. Olaussen verdensrekord med 3,55. Vi gratulerer!

En ny øvelse - bildekk 205/65-17 - ble prøvd, og viste seg å være mer populær for passerende trafikk enn hva tilfelle innimellom kan være med meierispannet.

Premieringen ble tradisjonen tro.

Flere bilder fra VM finner du her.
Registrert 21.05.15


Babysang i Åpen Barnehage


Trofast er en åpen barnehage på ettermiddagstid, for barn i alderen 0-8 år og deres omsorgspersoner. Her møter man andre barn og foreldre, spiser middag sammen, leker og deltar i ulike aktiviteter.

Arrangementet er gratis. 

Fordi vi serverer middag ønsker vi påmelding innen kl. 13:00 slik at vi kan beregne riktig mengde mat. Tlf.nr. 45220019.

Tid: 26.05. kl 14.00

Sted: Trofast Åpen barnehage, Nedre Møllenbeg gt. 28


Registrert 21.05.15

Søndag i Vår Frue 24. mai

24. mai kl 14.00 kan du få høre den danske duoen LuthPi (Signe Emmeluth og Nana Pi Åbo). De presenterer seg slik: "LuthPi spiller improviseret og grafisk noteret musik. Musikken er klanglig, intens og ekspressiv og ved brug af preparationer og extended techniques inviterer de to saxofonister dig ind i et anderledes lydlandskab."

"Søndag i Vår Frue" består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom!

Arrangør er Kirkens Bymisjon. Fri inngang. 

Velkommen!

Registrert 19.05.15

Vellykket pilegrimsvandring
Den kulturelle spaserstokken i samarbeid med TrimStokken og byens 11 
frivilligsentraler arrangerte i dag en pilegrimsvandring i anledning Friluftslivets år. Østbyen Frivilligsentral startet i likhet med Strinda og Ranheim frivilligsentraler fra Rotvoll, og gikk Ladestien til Smedstuen via Ringve, Lade kirke, Lademoen kirke, Weidemanns vei, Småbergan, Brubakken til Nidarosdomen.

I Lade kirke ønsket sogneprest Jan Asbjørn Sagen velkommen, og lokalhistoriker Per Øverland fra Lademoen Historielag fortalte om bakgrunnen for pilegrimsvandringene. Vår vandring ble avsluttet i Nidarosdomen med en herlig orgelkonsert med Steinmeyerorgelet.

Flere bilder finner du her.

Registrert 13.05.15

Omvisning i Tollboden

Tollboden i Trondheim fra 1911 er et karakteristisk, men kanskje noe  oversett eksempel på den nasjonalromantisk inspirerte  huggensteinsarkitekturen som var et markant innslag under Trondheims "byggeboom" på begynnelsen av 1900-tallet. Mesterarkitekten Karl Norum utformet her en U-formet kontor- og pakkhusbygning med rik  fasadedekor, hvor vi finner sterke innslag av både jugendstil og dragestil.

Det vinkelformete tollageret bak hovedbygningen ble gjenreist etter planer av arkitekt Hagbarth Schytte-Berg etter en brann i juli 1917. Verdier for 10 millioner kroner ble ødelagt ved  brannen, som trolig skyldes tysk sabotasje. Lageret rommet store mengder med krigsviktige transittvarer, som skulle sendes til Russland.  Tollboden er derfor en av de ytterst få bygningene i Norge som ble ødelagt som en følge av krigshandlinger under første verdenskrig.

Svein Henrik Pedersen er historiker og en aktiv omviser, foredragsholder og forfatter.

Tid: Tirsdag 19. mai kl 18.00

Sted: Tollboden

Registrert 12.05.15

Spiseskogen-kurs!

Har du lyst til å lære om vekster du kan plukke og spise fra naturen i vårt eget nærområde? Vi snakket her om veldig kortreist mat. Biolog og naturelsker Jan Erik Tangen stiller opp som frivillig for å lære oss mer om dette. Se plakaten for mer informasjon. NB! Begrenset antall plasser.
Registrert 11.05.15

VM i meierispannhiving

Østbyen Frivilligsentral arrangerer igjen VM i meierispannhiving. Det skjer tirsdag 26. mai kl. 17.00-18.00, og arena er Strandveiparken.VM er åpent for alle fra 12 år til og med senior. Det er åtte klasser, og klassevinnerne premieres. Deltagelse er gratis.

VM er approbert, så gjeldende verdensrekorder står for fall.
Østbyen Frivilligsentral stiller med gratis styrkedrikk, og grillen i Strandveiparken vil være klar for kurvfest!

Mer informasjon her.
Registrert 07.05.15

Frivilligsentralene i Borgertoget

Byens frivilligsentraler har lyst til å synliggjøre den flotte innsatsen som frivillige utfører. Vi håper derfor at så mange som mulig av Østbyens Frivilligsentrals frivillige vil delta i borgertoget. Se invitasjonen under.


Registrert 07.05.15

Velkommen til hyggestund!

Onsdag 13. mai er det hyggestund i Lademoen kirke kl 12.00. Variert program, deilig servering, godt fellesskap og åresalg.

Alle er velkommen!

I regi av: Lademoen menighet

Registrert 30.04.15 (oppdatert 07.05.15)


Pilegrimsvandring tirsdag 19. mai 2015


Den kulturelle spaserstokken vil i samarbeid med TrimStokken og byens 11 frivilligsentraler invitere til en pilegrimsvandring i anledning Friluftslivets år.

Østbyen Frivilligsentral inviterer derfor stort og smått til å være med på en vakker 
Vandring langs Trondheimsfjorden til Nidarosdomen - ”Romboleden”, sammen med 
turgåere fra Ranheim og Strinda. De andre sentralene går fra to andre startsteder i byen. Du kan gå hele turen på ca. 8 km eller bli med på deler av den.

• Felles oppmøte i Rotvollfjæra kl. 11.30
• Ankomst Nidarosdomen ca kl. 13.30
 Orgelkonsert i Nidarosdomen• Busstransport tilbake til Rotvoll

Påmeldingsavgift kr. 100,- betales ved oppmøte (inkluderer forfriskninger underveis og ved ankomst, konsert i Nidarosdomen, samt transport tilbake).

Ta med matpakke og drikke. Gode tursko og klær etter været er viktig!

Informasjon og påmelding innen 12. mai til:
Østbyen Frivilligsentral: post@ostbyen.frivilligsentral.no eller telefon 73 51 07 00

Registrert 30.04.15

Ny quiz på Malik's

Husk Lamo-quiz tirsdag 5. mai kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, noe som er sosialt, hyggelig og artig. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's.

Registrert 30.04.15

Finale i Ladehammerslaget

Lørdag 2. mai braker fem band fra den trønderske undergrunnen sammen! Hvem stikker av med publikums og juryens gunst, og blir vinnere av Ladehammerslaget 2015? Spenningen stiger mens dagene til finalen sakte telles ned.
Det vil serveres dansbar hardrock fra Kugelblitz, folk-pop fra Sniksøyrdal med Skóg, symfonisk metalcore fra Artwork of Hate, kreativ rock fra Bright Lights og sløye akustiske perler fra Smiles of Indigo. Det blir altså noe for enhver smak :)

Men hva er det det skal kjempes om? Det er ikke ei prinsesse og et halvt kongerike som står på spill, men noe som er langt mer ettertraktet – nemlig to plasser på Ladehammerfestivalens hovedscene 12. og 13. juni 2015!

Arrangementet vil gå av stabelen på det nylig oppstartede utestedet Good Omens i Brattørgata og er, som Ladehammerfestivalen, helt gratis.

Vel møtt!

Aldersgrense: 20 årRegistrert 27.04.15

Skoggruppa på Voll GårdSkoggruppa på Lademoen var i går på sykkeltur til Voll Gård, hvor alle fikk ri og hilse på dyrene. Frivillige fra Østbyen Frivilligsentral møtte et stort sykkelfelt med grillede pølser. Flere bilder på Skoggruppas nettside.
Registrert 24.04.15

Gratis sykkelsjekk

Vi gjentar suksessen fra tidligere år. Lørdag 25. april kl. 12-15 kan du gratis få utført enkelt vedlikehold på sykkelen din av våre gode hjelpere i Syklistenes Landsforening, TVK, Ranheim IL og XXL.

Sjekken blir på følgende steder:
Bakklandstorget
Ilaparken
Klubbhuset på Ranheim
XXL på Tiller

Dette gjør vi:
- Justerer lufttrykk i dekkene
- riktig innstilling av bremser (sikkerhetssjekk)
- enkel smøring av kjede
- gir uforpliktende råd om hva som eventuelt bør gjøres med sykkelen av eieren eller hos en profesjonell (bl.a. lovpålagt utstyr som mangler)

Vel møtt!

(I regi av Miljøpakken) 
Registrert 24.04.15

Utendørs kinovisning

Spætt Film og Minimalen Kortfilmfestival inviterer til kino i det fri!
 
Vi setter opp lerret utenfor Una på Solsiden, og viser noen av de beste og de mest underholdende kortfilmene fra de siste årene. Dette er en blanding lokale og internasjonale filmer, valgt fra øverste hylle.
 
Før visningene blir det kunngjøring av vinnerne av Ettminuttsfilm og Midtnordisk filmpitch. I tillegg blir det gratis popcorn og utlodding av premier!
 
Visningen er et samarbeid mellom Minimalen Kortfilmfestival og Spætt Film, og med støtte fra Norsk filminstitutt.

Tid: 24.04. kl 21.00 - 23.30
 
Uansett vær, dette blir bra! 
Registrert 22.04.15

Flott innsats på årets sykkelverksted!Det årlige sykkelverksted på Lilleby skole i regi av FAU Lilleby ble unnagjort tirsdag 21. april. Nytt av året var at Proserv i Strandveien stilte med fem engasjerte mekanikere samt at Østbyen Frivilligsentral hadde kjøpt inn endel slanger, ringeklokker og annen rekvisita. FAU Lilleby hadde dessuten pølser og saft til barna.

Se bilder fra dugnaden her!Registrert 18.04.15

Per Øverland mottar Kongens fortjenstmedalje!
Søndag 12. april kunne Lademoens Per Øverland (t.v. på bildet over) motta Kongens fortjenstmedalje i Lademoen kirke. Per er et unikum innen frivillig innsats. I sine mer enn 70 år som tillitsvalgt har han gitt sitt talent til et så vidt spekter som Lademoen menighet, Norsk Rytterforbund og speiderbevegelsen. bare for å ha nevnt noe. Han har også funnet tid til å være prest i tillegg til sitt arbeide ved NTNU, blant annet som rektor ved AVH.

Vi gratulerer!Registrert 18.04.15

Søndag i Vår Frue

19.04.2015 kl. 14:00

Velkommen på Søndag i Vår Frue! 19. april kan du få høre bl. a. en kantate av Dietrich Buxtehude. Denne gangen er det studenter fra Institutt for Musikk ved NTNU som står for programmet.

I tillegg til Buxtehude kan du få høre musikk av Egil Hovland, Leon Boëllmann og Johann Sebastian Bach. De medvirkende er Anne Birgitte Røkke, May Kristin Svanholm og Eline Kolstad (sopran), Linn Maria Haram, Ivan Ushakov, Kari line Strandjord og Astrid Løften (fløyte), Ellen Holmås (cello) samt Siv Alice Meådal, Line Tandberg og Gudlaug Reinaas (orgel).

"Søndag i Vår Frue" består av en kort liturgi med lystenning samt en matinékonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom!

Arrangør er Kirkens Bymisjon. Fri inngang. 
Registrert 10.04.15

Norsk rettsmuseum - søndagsåpent (12.04.) med omvisning

Velkommen til et rikholdig museum med skarpretterøkser, spanske kapper, gjenstander fra 2. verdenskrig, beslag fra Rinnans torturkammer, våpen, og falske sedler.

Vi har et stort fargeleggingsbord med mange morsomme tegninger for barn! 
OMVISNINGEN STARTER KL 13.00

Gratis inngang!

PRAKTISK INFO
Norsk rettsmuseum ligger ytterst i Erling Skakkes gate ved Ila kirke, i gangavstand fra Trondheim sentrum. 
Du kan også ta buss nr. 5, 8, 18 og 63, og gå av på holdeplassen «Kalvskinnet». Kommer du fra sentrum går du over lyskrysset og inn Erling Skakkes gate, så ser du straks museet.
Registrert 10.04.15

Ladehammerslaget Finale

Våren 2015 er det igjen duket for Ladehammerfestivalens årlige bandkonkurranse! En rekke ferske og lovende band skal kjempe om publikums gunst. I kveld skal det endelig kåres en vinner!

Sted: Good Omens
Tid: 11.04. kl 19.00
Registrert 10.04.15

Hyggestund i Lademoen kirke

Onsdag 15. april er det hyggestund i Lademoen kirke kl. 12.00-14.00. Kantor Øyvind Kåre Pettersen vil delta, og vi vil synge mange vårsanger.

Åresalg som vanlig, og ellers deilig servering fra den dyktige kjøkkengjengen. Alle er velkommen!
Registrert 31.03.15

Musikalske opplevelser i påska

Alt dette (og mer til) foregår i Vår Frue kirke:

Tirsdag 31.03. kl 18.30 - "Musikalsk pusterom"
Onsdag 01.04. kl 18.30 - "Musikalsk pusterom"
Tosdag 02.04. kl 17.30 - Minikonsert med kor
Lørdag 04.04. kl 18.30 - "Musikalsk pusterom"
Søndag 05.04. kl 14.00 - "Søndag i Vår Frue"

Fri inngang!Registrert 31.03.15

Vil du være publikum på Norske Talenter-audition?

18.-19. april på Clarion Hotel & Congress. Ta med venner og familie for å se årets talenter opptre foran tidenes dommerpanel: Linn Skåber, Bjarne Brøndbo, Suleman Malik og Mia Gundersen!

Billettene er gratis - førstemann til mølla!
Send e-post til: publikum@fremantlemedia.com
Husk dag/dato + antall billetter du ønsker. Obs: Fullt navn og mobilnummer på den som bestiller billettene!
Registrert 31.03.15

Rabalderdans

Rabalderdans tar påskeferie hele denne uken. Men vi klare igjen neste uke: Torsdag 09. april kl. 17 - 17.45. Tilbudet krever ingen påmelding.

OM RABALDERDANS:
• Et gratis tilbud i kreativ og utforskende dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Vi utfolder oss til ulik musikk, leker, prøver nye bevegelser, og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. 

• Dørene åpnes kl 16.45 med servering av frukt, før dansen starter kl 17.00. Barna kan komme i vanlige klær, og det er fint at de er barbente. 

• Rabalderdans er også en møteplass for de voksne. De voksne kan slappe av med en kopp kaffe, eller være med å danse sammen med barna. Etterpå rydder vi opp sammen.

Tilbudet er i regi av Rabalder - interesseorganisasjon for barn og unge i Østbyen og holdes i dansesalen på DansiT - Senter for Dansekunst i Sør-Trøndelag på Svartlamon. Rabalderdans ledes av Ingeborg Dugstad Sanders og Nina Therese Aune.

For evt. spørsmål ta kontakt på: rabalderdans@gmail.com
Registrert 19.03.15

Neste Quiz er rett etter påske

Husk Lamo-quiz tirsdag 7. april kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, noe som er sosialt, hyggelig og artig. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's.Registrert 23.03.15

Har du lyst til å spille basse?Basseseongen starter tirsdag 7. april kl. 17.30 på Nasjonalanlegget for basse i Strandveiparken! After Basse blir denne gangen på Lamoquiz i Mellomveien 4 kl. 19.00. Alle som ønsker å friske opp rustne basseferdigheter er velkommen!Registrert 23.03.15

Søndag i Vår Frue 29.03. kl 14.00

Velkommen på Søndag i Vår Frue! 29.mars kan du oppleve et ferskt samarbeid mellom to spennende platedebutanter - Øyvind Smidt og Thomas Torstrup. 

Øyvind Smidt er født i Heidal og har sterke røtter i folkemusikken fra Gudbrandsdalen. I 2014 slapp han sin første soloalbum “felefunk” som inneholder hans egne slåtter inspirert av norsk, svensk og europeisk folkemusikk. Thomas Torstrup er en pianist, organist og komponist fra Stavanger med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim (NTNU). Han er plateaktuell med albumet "Snøkorn". Torstrup har vist seg frem i flere sammenhenger både som solist og musiker på ulike prosjekter.
Registrert 23.03.15

Omvisning i ubåtbunkeren Dora I

Bli med på guidet omvisning gjennom våre arkivmagasiner, i kjernen av ubåtbunkeren Dora I.

Vi besøker ulike magasiner hver gang, så det er vel verdt å få med seg alle fire turene. 

(27. januar: Statsarkivet i Trondheim)
(24. februar: Trondheim byarkiv)
24. mars: NTNU Universitetsbiblioteket
28. april: Interkommunalt arkiv

Omvisningen starter fra lesesalen i 3. etasje, kl. 13.00.

Pris: Gratis!Registrert 23.03.15

Filmquiz

- Har du bodd på Bates Motel? Kan du mer om fransk etterkrigsfilm enn de fleste? Eller har du muligens ekstra god oversikt over Politiskolen-filmene? 

Still opp med ditt eget lag på Bær & Bar og kjemp om heder, ære og annet fint! Max fire filmglade venner/bekjente/tilfeldig forbipasserende på hvert lag! Vi kårer også en vinner sammenlagt gjennom hele semesteret så det lønner seg å delta på alle quizene! 

10,- per person

Tid: 23.03.15 kl 21.00Registrert 23.03.15

Torsdagstreff hos Trondhjems Sjøfartsmuseum

- Fyrstasjoner langs Norges riksvei nr.1, navigasjonhjelpemiddel, arbeidsplass og hjem.

I 2006 ble den siste fyrstasjonen i Norge automatisert og avbemannet. Det avsluttet en 350 år lang historie med fyrbemanning. Torsdagstreffet denne gang ser på fremveksten og utviklingen av fyrstasjonene i Norge med et spesielt blikk på Midt-Norge. Fyrenes betydning i nasjonsbyggingen og for kystbefolkningen, blir fortalt gjennom eksempler fra denne regionen. I tillegg til å være et viktig navigasjonshjelpemiddel, var disse stasjonene arbeidsplass og hjem for fyrbemanningen og deres familier. De fleste fyrstasjoner sender fortsatt ut lys, og i dag har flere av stasjonene fått ny bruk som skal være med på å sikre bevaring av disse kulturminnene for fremtiden. Foredrag ved fagkonsulent Berit Johanne Vorpbukt ved Kystmuseet i Sør-Trøndelag (MiST)

Inngang kr.40,-
Når: 26. mars 19:00 - 20:00Registrert 19.03.15

Gratis åpningsfest på Rockheim

Torsdag 19. mars kl. 18 blir det åpningsfest for vårens store utstilling på Rockheim: De gærne har’e godt!

Ikke bare får du se en flunkende ny utstilling helt gratis denne kvelden, du får også en heidundrenes åpningsfest med varierte innslag, livemusikk og flere overraskelser!

Utstillingen "De gærne har'e godt!" handler om humor i norsk populærmusikk fra 50-tallet til i dag og vil vise hvordan humoren har utviklet seg, hvem som har vært stilskapere og hvordan humoren har påvirket tida vi lever i. 

I selve utstillingen kan du blant annet beskue hatten til Marve Fleksnes og revedraktene brukt av Ylvis i den verdensomspennende musikkvideo The Fox!

Åpningsshowet starter på Rockheim Scene kl. 18:00 og etter åpningsshowet vil publikum få anledning til å se og le i vår nye utstilling!

Vi gleder oss!Registrert 17.03.15

Lunsjkonsert i Vår Frue

Hjertelig velkommen til neste lunsjkonsert i Vår Frues kirke på tirsdag, 24. mars kl. 11.00.

Under tittelen «Diamanter i marssnøen» fremføres det musikk av
jubilantene Leif Solberg (100 år) og Jean Sibelius (150 år)
 
Fruens kor synger sammen med Byneset seniorkor med sin dirigent Øystein Løvli.
Nina Sætherhaug, mezzosopran & Christine Goedecke, piano
Diktlesning av Runa Svare

Konserten arrangers av Areskau – stiftelsen, Nidaros domkirke og Vår Frues menighet
 
Adgang er gratis!Registrert 17.03.15

Åpen Mirkofon i Vår Frue

Fredag 20. mars inviterer Kirkens Bymisjon igjen til ”Åpen mikrofon” i Vår Frue kirke klokka 20. Denne gangen får vi besøk av gruppa Panter Tanter (med Tigeronkler og Tigerpike) som vil framføre sanger av den russiske sangeren og poeten Vladimir Vysotskij. 

Vysotskij var en legende i Russland allerede lenge før han døde i 1980, 42 år gammel. Hans konserter samlet titusener. I hans begravelse møtte en million mennesker opp, og det er påstått at dette var begynnelsen på glasnost.

Åpen mikrofon er et kjent arrangement for mange trondhjemmere. Før pause får du høre en artist som framfører et knippe sanger. Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartisten + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden.

Det er fri inngang på Åpen Mikrofon!
Registrert 13.03.15

"Søndag i Vår Frue"

15. mars kan du oppleve engelsk korsang fra 1500-tallet. Ensemblet "Nidaros Renessanse" har spesialisert seg på musikk fra gullalderen i engelsk kortradisjon, og framfører musikk av Thomas Tallis, William Byrd og John Sheppard. Sangerne i ensemblet er Pia Samset, Sveinung Enstad, Øyvind Eiksund, Gunnar Vistnes og Knut Størdal.

"Søndag i Vår Frue" består av en kort liturgi med lystenning samt en matinékonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon.

Fri inngang!Registrert 13.03.15

Lademoen menighets månedlige hyggestund er svært populær, og 11. mars var det som vanlig smørbrød, kake og åresalg. Ola Erik Domaas (under) fortalte om sin nylige tur til Israel og viste bilder fra denne. 50 deltok.
Under: Frivillig Ivar alltid til stede på menighetens hyggestund.
Under: Frivillig Arne-Mic. underholdt med gitar og sang.


Registrert 12.03.15

Behov for flere frivillige!

Har du litt ledig tid? Har du lyst til å gjøre noe interessant, meningsfullt, hyggelig eller rett og slett noe nytt?

Ved Østbyen Frivilligsentral har vi behov for flere ledsagere til lege, tannlege osv. Det er også behov for flere som kan bistå aktivitører på sykehjem i forbindelse med ulike arrangementer. Aktuelle oppgaver kan være å flytte bord/stoler, servere, følge beboerne til og fra, samt holde beboerne med selskap.

For begge disse oppdragstypene gjelder at det meste foregår på dagtid. Vi formidler mange andre typer oppdrag også, både på dagtid og kveld/helg - om du kunne tenke deg å bidra på disse tidspunktene.

Ta kontakt med Østbyen Frivilligsentral om du ønsker å melde deg som frivillig, eller om du har spørsmål: Tlf: 73 51 07 00 eller e-post: post@ostbyen.frivilligsentral.no

Registrert 12.03.15

Åpning av utstyrsstasjon!

Organisasjonen Opplevelsesstasjonen (OSS) hadde i går offisiell åpning av sin nye utstyrsstasjon. Her er det mulig å låne sykler, ski, fotballsko, telt, liggeunderlag og mye mer helt gratis.

Dette sier OSS på sin Facebookside: "Vi har åpent i lokalet vårt i Transittgata 14 fredager fra kl 12-18. Vi vil at du sende OSS en pm eller sms på 91248848 med forespørsel minst en dag i forveien i forkant av utlån slik at det bli enklere for OSS å holde oversikt."
Ikke noe å si på utvalget :-)

Registrert 04.03.15

Lamoquiz feiret i går 4-årsdagen med bløtkaker, 50 spørsmål, fullt hus og stor stemning!
Under: Veteran Ola er fra Finnmark, og måtte selvsagt i stedet for bløtkake få sin egen variant...Registrert 26.02.15

Lamoquiz har 4-årsjubileum!

Tirsdag 3. mars er det fire år siden vi første gang inviterte til Lamoquiz, og vi feirer med 50 spørsmål (som vanlig med alternativer), samt en liten overraskelse. Husk 20-kronen, som uavkortet går til vinnerbordet i form av gavekort fra Malik's.

Lamoquiz er første tirsdag i hver måned kl. 19.00 hos Malik's Pizzabar
i Mellomveien 4.

Velkommen!
Registrert 26.02.15

Problemer med telefonlinjen

Det har siden i går (onsdag 25.02.) vært problemer med telefonlinjen og internett her ved Østbyen Frivilligsentral. Det betyr at ikke alle som har prøvd å ringe, har kommet gjennom. Vi anbefaler at de som kan, sender e-post. Det får vi til å lese innimellom, når nettet fungerer. Vi har blitt lovet at feilen skal bli rettet i løpet av dagen.

Registrert 24.02.15

Norsk Rettsmuseum: Søndagsåpent 1. mars med omvisning

Velkommen til et rikholdig museum med skarpretterøkser, spanske kapper, gjenstander fra 2. verdenskrig, beslag fra Rinnans torturkammer, våpen, og falske sedler.

Vi har et stort fargeleggingsbord med mange morsomme tegninger for barn!

Omvisningen starter kl 13.00

Gratis inngang

PRAKTISK INFO
Norsk rettsmuseum ligger ytterst i Erling Skakkes gate ved Ila kirke, i gangavstand fra Trondheim sentrum. 
Du kan også ta buss nr. 5, 8, 18 og 63, og gå av på holdeplassen «Kalvskinnet». Kommer du fra sentrum går du over lyskrysset og inn Erling Skakkes gate, så ser du straks museet..

Registrert 24.02.15

Sangkaféen - nå med en touch av gospel

Fredag 27.februar kl.20.00 arrangeres Sangkaféen på nytt i Vår Frue – Åpen kirke. På Sangkafeen kan du være med på å synge kjente og kjære sanger fra mange kanter av verden, fra «You’ve got a friend» via «Kråkevisa» til «Trondhjemsnatt».

Denne gangen er det gospel og spirituals som er hovedtema under Sangkafeen. Som vanlig får vi god støtte av koret Liv Laga. I tillegg har vi fått med en trio til å akkompagnere. Det er fri inngang på Sangkafeen.

Inngang: Gratis

Registrert 24.02.15

Torsdagstreff - Historien bak smaken, marine råvarer fra Trøndelag

I Trøndelag har vi et stort utvalg av marine råvarer. Hvor finner vi dem?    Hvorfor trives de her? Når er de best på smak og hvordan kan de brukes? I boka "Velkommen av havet - mer enn en kokebok", følges sju marine råvarer fra Trøndelag fra artenes oppvekstområder, via fiskerne til tre dyktige kokker. Biolog og forfatter av boka, Kari H. Bachke Andresen holder foredrag.


Sted: Trondhjem Sjøfartsmuseum, Kjøpmannsgata 75
Tid: 26.02.15 kl 19.00
Inngang: Kr 40,- 

Registrert 24.02.15

Åpent verksted for barn

Åpent verksted for barn fra 5 år.

Sted: Trondheim Kunstmuseum, TKM Bispegata
Tid: 26.02.15 kl 17.00 - 19.30

Registrert 17.02.15

"Eldres dag" 22.02.15 på Laugsand Bydelskafé

Søndag arrangerer Lademoen menighet "Eldres dag" på Laugsand Bydelskafé. Dagen starter med gudstjeneste i Bydelskafeen der sokneprest Hilde Rosenkrantz, diakon Sissel Håve Smørvik og kantor Øyvind Kåre Pettersen deltar. Lademoen kirkekor synger under gudstjenesten.

Deretter serveres det middag og kaffe, det blir litt allsang ledet av Britt Synnøve Monstad, og vi skal ha loddsalg.

Arrangementet er gratis, men vi må ha påmelding til middagen ved Laugsand Bydelskafé eller ved å kontakte diakonen på tlf. 468 07 684. Påmeldingsfrist er 19.februar.

Registrert 12.02.15

Søndag i Vår Frue

Velkommen til Søndag i Vår Frue! 15. februar kl 14.00 kommer Sondre Pettersen (vokal/spacedrum) og Ivan Blomqvist (piano) og deler musikken sin med oss. Musikerne presenterer musikken sin slik: Med stemningskapende ballader og klangtepper ønsker vokalist Sondre Pettersen og pianist Ivan Blomqvist å senke både tempoet og skuldrene denne søndagen i Vår Frue kirke. De vil hente fram skatter fra jazz/vise-repertoaret, samt spille egne norskspråklige komposisjoner.

I tillegg vil Sondre gjøre klanglige improvisasjoner med det nyoppfunnede instrumentet «Spacedrum», som med sin magiske lyd kan minne om kirkeklokker. Kom til Vår Frue kirke søndag 15. februar for et musikalsk pusterom!"

Søndag i Vår Frue" består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon.

Fri inngang

Registrert 12.02.15

Hvem skal ut?

Vil ditt fantasidyr overleve eller bli fortrengt? 
Lag ditt fantasidyr i verkstedet vårt og bli med på et
morsomt spill om balansen i naturen. 

Aktivitør til stede.

Sted: Vitenskapsmuseet

Tid: 15.02.15 kl 11 - 16

Inngang: 60,-/30,-. Barn og ungdom gratis.

Registrert 12.02.15

Familielørdag på biblioteket - Mandarinsaft i verdens hemmelige hage

Mandarinsaft tar med barn og voksne på en reise inn i en musikalsk hage fylt med fantasi og glede. I den hemmelige hagen finnes det et tre som apekatten klatrer i hver dag, og oppi treet kan han drømme seg bort og fantasere om alle mulige slags ting. 

Velkommen til en lekende og annerledes konsert!

Sted: Trondheim Folkebibliotek
Tid: Lørdag 14.02. kl 12.30

Gratis inngang!

Registrert 12.02.15

Temakveld - Modellbåtbygging

Torsdag 12. februar (kl 19 - 21) blir det modellbåtkveld på Gulskuret, Fosenkaia! Roger Normann og flere entusiaster vil dele sin kunnskap om modellbåtbygging, vise 
eksempler på båter, fortelle historiene om fartøyene, informere om 
byggeteknikker, og ikke minst fortelle hvor en kan få kjøpt byggesett 
eller tegninger. Det vil bli vist fra prosjekter som er helt ferdig eller under bygging. Dette blir en festkveld for modellbåt-entusiaster!

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Velkommen!

Arrangør: Kystlaget Trondhjem

Registrert 05.02.15

Karnevalsgudstjeneste i Lademoen kirke

Søndag 8.februar kl 16.00 blir det Karnevalsgudstjeneste i Lademoen kirke:

Det blir servering av «kirkepølser», utkledning og ansiktsmaling.
Rabalderdans vil sette oss i karnevalsstemning.

Enkel familievennlig gudstjeneste for barn fra 4-5 år og oppover.

Kle deg gjerne ut!
Registrert 30.01.15

Ny Quiz tirsdag 03.02.

Husk Lamo-quiz tirsdag 3. februar kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, noe som er sosialt, hyggelig og artig. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's.


Registrert 30.01.15


Søndag i Vår Frue - søndag 01.02. kl 14.00


Søndag i Vår Frue er blitt en viktig del av livet i Vår Frue kirke. Arrangementet er både en en enkel liturgi og en kort konsert, og har fått et fast publikum. 

Denne gangen kan du få høre sangeren Stine Mari Langstrand, akkompagnert av Knut Størdal (piano). Stine Mari har mastergrad i sang fra NTNU-Institutt for musikk, og har bakgrunn bl.a. fra bandet Lumsk. Sist ble hun sett på NRKs "Salmeboka minutt for minutt".

I regi av Kirkens Bymisjon

Fri inngang

Registrert 30.01.15


Åpen Mikrofon - fredag 30.01. kl 20.00


Sonya Borisova, kjent fra det internasjonalt kjente kvinnekoret Angelite, har tatt på seg oppgaven å etablere en gruppe Trondheimskvinner som synger bulgarske sanger. Gruppa blir nå å høre for første gang - på Åpen Mikrofon i Vår Frue kirke!

I løpet av konserten blir det også anledning til å høre Sonya Borisova synge solo. Tiina Ulen vil akkompagnere på nykkelharpe.

Om Åpen Mikrofon: Har du lyst til å lese en tekst, et dikt, synge eller spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartistene + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden. Det er fri inngang.

Velkommen på Åpen Mikrofon!

I regi av Kirkens Bymisjon

Fri inngang
Registrert 05.01.15


Alma Høvik hedret

Mangeårig frivillig ved Østbyen Frivilligsentral, Alma Høvik, ble i går hedret under årets juletrefest i Lademoen kirke. Alma fikk hederen for sin uegennyttige innsats, som inkluderer å arrangere turer for eldre, strikkekafé i Lademoen Bydelshus og matkurs. På bildet mottar hun oppmerksomheten av Hanna Dahle (t.v.) i Lademoen menighet. Også Ryddegruppa ved Ringvebukta Aktivitetstilbud fikk heder.

95 deltok under juletrefesten, og musikken stod Arne-Michael Waade for.

Registrert 05.01.15


Månedens frivillige

Christel Vroone


Registrert 02.01.15


Årets første Lamo-quiz er tirsdag 6. januar kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, og det er alltid plass til nye. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's. Quiz-priser på rødt og gyllent drikke. "Dagens" er kjøttkaker med erterstuing.

Registrert 30.12.14


Lademoens tradisjonsrike juletrefest

Bydelens største juletrefest er søndag 4. januar kl. 17.00 i Lademoen kirke.

Det blir kaffe og kaker, leker for alle, sang og gang rundt juletreet. Og julenissene stikker nok innom!

Små og store er hjertelig velkommen!

Registrert 30.12.14


Østbyen Frivilligsentral
har julestengt frem til mandag 5. januar.

Registrert 19.12.14


Årets julekort fra Østbyen Frivilligsentral


Julekortet viser et tilfeldig utvalg av de mange flotte frivillige ved Østbyen Frivilligsentral. De frivillige har bidratt til glede og nytte for mange mennesker også i år: Ledsagere til lege og tannlege, besøksvenner, leksehjelp, praktisk hjelp og gjort mange ulike arrangementer for små og store mulig. Og mye mye mer.

Vi vil med dette ønske alle frivillige, beboere i nærområdet og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år. Og ser frem til et godt samarbeid også i 2015.
Om du ønsker årets julekort fra Østbyen Frivilligsentral i bedre kvalitet kan du hente det i PDF her.

Registrert 19.12.14

Julekonsert Lade kirke

Lade menighet ønsker velkommen til gratis julekonsert søndag 21. desember kl. 19.30.Plakaten om Lade menighets julekonsert kan også lastes ned i PDF her.

Registrert 15.12.14


Julesentralen

Jula er gjerne en tid for fellesskap og samvær. VG samarbeider derfor med Røde Kors om Julesentralen. Her finner du oversikt over åpne julearrangementer over hele landet. Du kan være deltaker eller bidra med innsats der du bor. Ta kontakt for å delta eller hjelpe til!

http://www.vg.no/spesial/2013/julesentralen/Registrert 15.12.14


Julelunsj for Utegruppa

Fredag 12.12. ble det servert julelunsj for Utegruppa, som en takk for innsatsen de gjør i nærområdet. Lademoen menighet stilte med lokale og oppdekning med mer. Nav Jobbhuset stilte med nydelig gryterett. Tron Freddy holdt tale. Tilstede var også kommunalråd Sissel Trønsdal.

Registrert 15.12.14


Trondheim kommunes frivillighetspris til Home Start

I juryens begrunnelse heter det at "Home-Start er et eksempel på godt frivillig arbeid". Og videre: "Det ivaretar verdiene i frivilligheten som handler om nærhet, raushet og respekt, i møte mellom mennesker. I tillegg til hjelpen fra de frivillige familiekontaktene er Home Start opptatt av familiens totale situasjon, og bidrar til oppkobling med annen hjelp når familiene ønsker dette. Dette tiltaket har vært drevet i en årrekke, og de frivillige her fortjener virkelig å bli sett. Frivillighetsprisen vil være  et godt og synlig håndslag i så måte".

Gratulerer så mye til Home Start!

Bildet er fra utdelingen av frivillighetsprisen i Ilen kirke, på FN's internasjonale frivillighetsdag den 5. desember.

Registrert 10.12.14


Julegjestebud

For 11. gang blir det Julegjestebud i Vår Frue kirke på julaften, med julemåltid, underholdning og fellesskap. Festen er åpen for alle - fattig og rik, ung og gammel, uansett mening og tro.

Det er fri julebuffet og fri inngang. Det er ingen påmelding, du har anledning til å komme og gå når du ønsker. Trenger du skyss til og fra arrangementet, ta kontakt innen 22. desember på telefon 466 23 599.


Programmet for kvelden blir:

15.00 Gudstjeneste med biskop Tor Singsaas og Siv Limstrand
16.00 Gløgg på kirkebakken
17.00 Tore Johansen synger julen inn
17.15 Middag
18.30 Kaffe og kaker
19.00 Underholdning
20.00 Gang rundt juletre
20.30 Lystenning
21.00 Avslutning av arrangementet
22.30 Fakkeltog til Nidarosdomen og messe

Registrert 10.12.14

Juleverksted

Vi gjør som  i fjor, og har gleden av å invitere store og små til vårt årlige juleverksted. Vi skal lage julepynt og julegaver, vi serverer risengrynsgrøt og spekemat. Til de foreldre som vil tilbyr vi lett ansiktsbehandling med rens og ansiktsmaske :-) Hører rykter om at julenissen også har tenkt seg en tur innom!

Påmelding skjer via mail: opplevelsesstasjonen@outlook.com


Vi må vite antall voksne og barn som kommer og om det er noen spesielle hensyn som for eksempel allergier.

Dato: Søndag 14. desember
Tid: Kl 13.00 - 16.00

Sted: Batteriet sine lokaler i Schultz gate 8

Inngang: Gratis

I regi av: OSS Opplevelsesstasjonen

Registrert 10.12.14

Minikonsert med Rasmus Rohde, i samarbeid med julemarkedet

Rasmus Rohde er ambassadør for Kirkens Bymisjons arbeid. Vi inviterer barn i barnehage og første trinnene til konsert. Kirkens Bymisjon vil fortelle litt om aksjonen "Gled en som gruer seg til jul", og hvordan organisasjonen jobber for juleaftenfeiring for alle. Ta gjerne med hjemmelagede engler til å pynte kirken med til jul. Gratis inngang.

Billetter: www.julemarkedet.hoopla.no

Dato: 12. desember
Tid: Kl 11.00 og 12.00
Sted: Vår Frue kirke
Registrert 10.12.14

Kurs i afrikansk dans

Til orientering så er siste kursdag 11.12.14 avlyst.

Registrert 07.12.14


Søndag 7. desember var det juleverksted i Lademoen Bydelshus - det 15. på rad - og denne gang i regi av Østbyen Frivilligsentral og Lademoen menighet. Det var julemusikk, havremakroner, nøtteroser og over 30 flotte julebarn i alle aldre. Juleverkstedet var støttet av Trondheim kommune.

Bildene finner du her.

Registrert 26.11.14


Julequiz

Årets siste quiz går av stabelen tirsdag 02.12.14. For den som ønsker noe å spise, så står det juletallerken på menyen. Deltakelsen på quiz'n koster kr 20, og går i sin helhet til premiepotten. Det konkurreres bordvis, noe som er både sosialt og artig.

Velkommen!

Tid: 02.12.14 kl 19.00

Sted: Malik Pizzabar, Mellomveien 4

Registrert 26.11.14

Juleverksted søndag 7. desember kl. 12.00-14.30


Søndag 7. desember er det klart for det 15. juleverksted i Lademoen Bydelshus, hvor vi baker havremakroner, lager marsipanfigurer og koser oss med gløgg, pepperkaker og julemusikk. Det er åpent for juleglade i alle aldre - juleverkstedet er som alltid gratis! Husk at barn møter sammen med foresatt(e).Juleverkstedet er et samarbeid mellom Lademoen menighet og Østbyen Frivilligsentral, og støttes økonomisk av Trondheim kommune.Registrert 26.11.14

Møt månedens frivillige - Solvår Elise Dahlen.

Registrert 26.11.14

Batteriskift – røykvarslere

Østbyen Frivilligsentral har fra Gjensidige mottatt en del batterier for røykvarslere. Om du trenger hjelp skifte av batteri på din(e) røykvarsler(e) så kan vi bistå så lenge vi har batterier. Ta kontakt på telefon 73 51 07 00.

Registrert 25.11.14

TV-sendt salmemaraton i Vår Frue

Første helg i advent skal Norsk Salmebok synges igjennom fra perm til perm, på direktesendt TV, med hoveddel av sendinga fra Kirkens Bymisjons kirke i Trondheim.

En direktesending «minutt for minutt» på NRK, på totalt 60 timer, planlegges når alle de 899 salmene i Norsk Salmebok skal synges vers for vers, fra perm til perm. Vår Frue kirke i Trondheim, som drives av Kirkens Bymisjon, er arena når tidenes salmemaraton starter fredag 28. november kl 11.45.

Alle er velkomne, så bli med og syng i Vår Frue kirke!
Registrert 25.11.14

Kurs i afrikansk dans - tre ganger igjen!

Drop in!

Barn kl 17.00 - 17.40 - gratis!

Voksne kl 18.00 - 19.00 - kr 30,- (kontant ved inngangen)

Afrikansk dans flyer.pdf

Registrert 24.11.14


Festforestilling for frivillige


Også i år inviterer Trondheim kommune til festforestilling som en takk for innsatsen til alle frivillige i kommunen. Forestillingen avholdes i Ila kirke på FN's internasjonale frivillighetsdag 5. desember kl 19.00.


Billetter kan blant annet hentes ved Østbyen Frivilligsentral.

Plakat festforestilling 2014.pdf

Registrert 20.11.14

Julemesse på Lilleby skole

Salg av hjemmelagede håndarbeidsvarer og julebakst. Kafé som selger etiopisk mat, risengrynsgrøt, vaffel, kaker og kaffe. Lese og tegnekrok for barn. All inntekt går til Life and Hope som er en uavhengig bistandsorganisasjon med fokus på helse og utdanning for barn, ungdom og kvinner i Etiopia. 

Julemessen er åpen lørdag 22. november og søndag 23.nov kl 11-18 begge dagene.


www.lifeandhope.net

Registrert 20.11.14


Kammer der du er

Vi gjentar suksessen! I denne konsertserien oppsøker kammerensembler fra Luftforsvarets musikkorps publikum der de er!


Sted: Ladesletta helse- og velferdssenter

Tid: 21.11.14 kl 12.00

Fri entré

Registrert 20.11.14


Åpen Mikrofon med Siri Gjære


Siri Gjære er en god venn av Kirkens Bymisjon. Hun har deltatt på konsertarrangementer i Vår Frue mange ganger før, både som soloartist og i grupper som f.eks. Trondheim Voices. Hun har gitt ut en rekke med CD-er, og hun har samarbeidet med Tord Gustavsen, Eldbjørg Raknes og Stian Carstensen, bare for nevne noen. Dessuten er hun Spelmannsprisvinner i 2014 med duoen Tullkattesnutene (sammen med Kirsti Huke).


Åpen Mikrofon er kjent for de fleste: Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartisten + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden.

Tid: Fredag 21.11.14 kl 20.00

Sted: Vår Frue kirke


Det er fri inngang!Registrert 20.11.14

Klemensdagene 17. - 21. november

Fiolin-, bratsj-, cello- og kontrabasselevene inviterer til konserter.

Salg av saft/kaffe og vafler etter konserten.

Gratis inngang.

Sted: Metodistkirken i Trondheim
Tid: Kl 18.00Registrert 12.11.14

Lørdag på søndag

Åpen scene. Bokbaren rigger opp utstyr og instrumenter for enhver å lire av seg en trall eller slenge seg med å spille med andre.


Sted: Antikvariatet, Nedre Bakklandet 4
Tid: Søndag 16.11. kl 21.00
Registrert 14.11.14

"Søndag i Vår Frue"

Velkommen til Søndag i Vår Frue! 16. november kl 14.00 kommer en gruppe studenter fra Institutt for musikk (NTNU) og vil dele musikken sin med oss. Søndag i Vår Frue" er blitt et populært innslag i Vår Frue Åpen kirke. Arrangementet består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. 

Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon. Fri inngang.
Registrert 14.11.14

Lysene på Rockheim tennes - bli med på festen!

Det skjer kl. 17 fredag 14. november, med et spektakulært lysshow signert kunstneren Marius Watz, trommekonsert med Vegar Ytterdal Pettersen (Keep of Kalessin), BP Hovik (Rypdal/Tekrø) og Per Ole Iversen (The Toney Carey Band) og gratis inngang til museet fra kl. 17 til stengetid kl. 19!
Registrert 12.11.14

Kurs i afrikansk dans - endring i programmet

Fra og med torsdag 13.11.14 blir programmet slik:

Kl 17.00 - 17.40 dans barn (gratis)
Kl 18.00 - 18.50 dans voksne (drop in - kr 30,-)

Trommekurset utgår.

Kurset foregår i Lademoen Bydelshus.

Velkommen!
Registrert 09.11.14

Hele NI fikk tittelen "Isbamse 2014"!Skoggruppa på Lademoen arrangerte i dag sin tredje Isbamsetur, hvilket betyr at barn fra Lilleby skole dukker seg i november. I år ble det badet ved Svingbrustranda ved Skansen, og ni dukket seg. Østbyen Frivilligsentral fyrte opp grillen der, og stilte med pølser og fiskekaker.

Flere bilder finnes på skoggruppa.com.


Registrert 06.11.14

Lørdagskonsert

Konsert med viderekommende elever fra Trondheim kommunale kulturskole, TKK. 
Fri entrè.

Tid: 08.11.2014 kl. 13:00 - 14:00
Sted: Kammersalen, Olavskvartalet
Registrert 06.11.14

Nattorgelkonsert

Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin holder nattorgelkonsert i Vår Frue kirke med improvisasjoner og et varierende repertoar egnet for det franskromantiske Sauer-orgelet.

Konserten er gratis, med kollekt ved utgangen.

Sted: Vår Frue kirke
Tid: 08.11.2014 kl. 22:00 - 23:00
Registrert 06.11.14

Barneuniversitetet v/ Reidar Müller

Supervulkaner, kjempehøye fjell og digre dinosaurer - en tidsreise inn i Norges forhistorie.
Reidar er geolog, det er de som vet mye om jorden og hva den består av, oppbygging og utvikling fra opprinnelsen og fram til i dag. Han har skrevet boka "Det som ble Norge : om fjell, is og liv gjennom 2902 millioner år. Barneuniversitetet er et eget universitet for alle kunnskapstørste og vitebegjærlige barn mellom 8 og 12 år i Trondheim. Forelesningene går en lørdag i måneden kl 12 om ikke annet er annonsert. Forelesningene er gratis og det er kun adgang for barn.

Ønsker dere å delta, send påmelding til: barneuniversitetet@tfb.no. Før på barnets navn og alder. Påmeldingsfrist fredag 7. november.

Sted: Trondheim folkebibliotek
Tid: 08.11.2014 kl. 12:00 - 12:45Registrert 01.11.14

Lamo-quiz'en blir som vanlig den første tirsdag i måneden hos Malik's i Mellomveien 4. Denne gang er det imidlertid Lademoen Historielag som har med de 40 spørsmålene, og de er om lokalhistorie fra Østbyen. Forfatter er Per Øverland.

Oppstart tirsdag 4. november kl. 19.00. Det konkurreres bordvis, og innsatsen er kr. 20,- som uavkortet går til vinnerbordet i form av gavekort hos Malik's.

Velkommen!
Registrert 27.10.14

Kandidater til Trondheim kommunes frivillighetspris

Kjenner du noen du virkelig mener fortjener en pris for sin innsats for medmennesker i Trondheim? Trondheim kommune deler hvert år ut en frivillighetspris. Prisen består av 25.000 kroner og statuetten "Skrog".

Prisen kan gå til en person, eller personer, institusjoner eller organisasjoner som utfører uegennyttig innsats til beste for medmennesker i Trondheim. Prisen skal honorere frivillig arbeid som er knyttet til helse, omsorg og velferdstjenester, sosiale tjenester, utdanning, kultur eller miljø.

Alle kan foreslå kandidater til Frivillighetsprisen. Meld inn din kandidat ved å bruke dette skjemaet.

Ved spørsmål, kontakt Frivillighetskoordinator Knut Meinert Kiplesund, tlf. 952 63 446.

Frivillighetsprisen deles ut på Festforestilling for frivillige på Frivillighetsdagen 5. desember.
Registrert 22.10.14 (redigert 03.11.14)

Afrikansk dans tromme- og dansekurs

Lyst til å lære afrikansk dans?

Instruktør Laye Ananas er fra Senegal og har reist verden
rundt med sitt kompani “Lions of Africa” – en blanding av dans, akrobatikk, musikk og
teater.

"Drop in"

Gratis for barn (7 - 16 år)

Kr 30 for voksne (kontant betaling)
i Lademoen Bydelshus

Sju torsdager - oppstart 30. oktober

17.00-17.30: For barn (både dans og trommer)
17.35-18.15: For voksne (trommer)
18.20-19.20: For voksne (dans)

Plakat afrikansk dans

Kurset er finansiert av Trondheim kommune v/ Kulturenheten

Registrert 19.10.14
TV-aksjonen 2014 ble en fabelaktig dag i Østbyen for både bøssebærere og forhåpentlig resultatmessig. Østbyen Frivilligsentral takker små og store bøssebærere for flott innsats og store smil!

Se bildene her.

Registrert 18.10.14
Med kun timer igjen til at årets TV-aksjon er i gang møtte våre bøssebærere Roar og Tron-Freddy opp med NRK P3 på Torvet. Roar og Tron-Freddy skal søndag 19. oktober på NRK1.

Registrert 16.10.14

Babysang

Vi starter opp nye grupper med babysang den 21.oktober. Kl 11:00 for barn ca 3-6 mnd og kl 12:30 for barn 6-12 mnd. Gruppe nummer to har en egenandel på kr 500,-.

Påmelding til ingrios@alumni.ntnu.no eller kontakt diakonen på tlf. 468 07 684.

Sted: Lademoen kirke.

Registrert 16.10.14

Søndag i Vår Frue 19.10.14

Søndag i Vår Frue" er blitt et populært innslag i Vår Frue Åpen kirke. Arrangementet består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon. 

Musikere denne gangen er Vigleik Storaas (piano) og Frode Nymo (sax). Konserten gjennomføres med støtte fra Norsk Kulturråd. Fri inngang.

Registrert 16.10.14

Auksjonen tidligere i høst til inntekt for TV-aksjonen ble med meget vellykket, og blant auksjonsobjektene var en gave fra kunstner Jan Olav Straume, som gav bort tre kvelder med grunnkurs i kunstmaling for tre personer. Allerede denne uke var oppstart for kurset, og på bildet over er deltagerne på Atelier JO.
Registrert 07.10.14

Østbyen Frivilligsentral har som kjent i noen år vært områdeansvarlig som TV-aksjonen. I år dreier det seg om VANN.

Over: Rektor Sissel Thoresen Busch med to representanter fra 3. trinn, Lilleby skole.

Vi utfordret en 3. klasse ved LIlleby skole om hvordan de ville se på å være uten vann i noen dager. Her er svarene. Og her er de kreative elevene fra 3. trinn på Lilleby skole.
Registrert 05.10.14

Husk Lamo-quiz tirsdag 7. oktober kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4. Det konkurreres bordvis, og det er alltid plass til nye. Ta med en tyvekrone som går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's. Quiz-priser på rødt og gyllent drikke. "Dagens" er kjøttkaker med erterstuing.

Registrert 01.10.14

Bøssebærerne Roar og Tron-Freddy var i dag sammen med byleder i TV-aksjonen, Sarah Føreland, gjester på Rådhuset til kommunalråd Sissel Trønsdal, som har latt seg imponere over innsatsen til guttene. Til daglig arbeider de ved Ringve Aktivitetstilbud, men de er etter hvert blitt kjendiser grunnet sin arbeidsinnsats og engasjement. Sissel Trønsdal lot seg utfordre, og er ny bøssebærer på Lademoen søndag 19. oktober. Vi takker og bukker!

Over: Sissel Trønsdal, Roar og byaksjonsleder Sarah Føreland.

Registrert 30.09.14

TV-aksjonens auksjon og konsert en suksess i Lademoen kirke
Nærmere 200 var innom auksjon, utstilling og konsert tirsdag kveld i Lademoen kirke. Auksjonen alene bragte inn nærmere ti tusen til TV-aksjonen, takket være at kunstnere, ildsjeler og musikere i skjønn forening ga av sine talenter til inntekt for TV-aksjonen. Til sammen kom inn ca. kr. 13.000,-. Biskop Tor Singsaas holdt appell.

Tusen takk til alle!

Bilder fra kvelden finner du her.
Registrert 25.09.14

Auksjon og konsert til inntekt for TV-aksjonen

Lademoen kirke tirsdag 30/9 kl. 18.00 – 21.00

Under auksjonen kan du by på:
- Privat minikonsert med organist Øyvind Kåre Pettersen
- 3x3 timer i grunnleggende maleteknikk med billedkunstner Jan Olav Straume i Atelier JO (minstebud kr. 300,-) (3 auksjoner)
- Privat sang- og gitaropptreden med Arne Mic. Waade
- 10 vedsekker tilkjørt innen Trondheim av Ringvebukta Aktivitetstilbud (5 auksjoner)
- PC-mann Stian Dybvik – 4 timer PC-hjelp fordelt på to dager
- Bilde av billedkunstner Ali Hosseine Hazara

En presentasjon av auksjonsobjektene finner du her!

Kun kontant oppgjør

Auksjonarius: Asbjørn Smørvik

Konserten byr på:
- Velkjente Gluntan og svartlamo-bandet Rodgers!
- Une Kløften og Mona Iversen Myren fra Malvik kulturskole
- Utstilling av afghansk billedkunstner Ali Hosseine Hazara
- Mai-Britt Wagnhild - sang
- Jonas, 13 år - piano
- Appell med Lise Martinussen, distriktskoordinator for Kirkens Nødhjelp
- Etiopiske kvinner selger etiopisk mat til inntekt for årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon går til inntekt til Kirkens Nødhjelp som skal skaffe varig rent vann til én million mennesker via åtte prosjekter. Alle inntekter fra arrangementet går til TV-aksjonen.

Gratis inngang!

Arrangementet i regi av Lademoen menighet, TV-aksjonen, Jobbhuset NAV, Østbyen Frivilligsentral, Ringvebukta Aktivitetstilbud samt nærmiljøinteresserte entusiaster.
Registrert 25.09.14

Åpen mikrofon i Vår Frue kirke 26.09.14 kl 20.00

Gjesteartist: Haddy N'Jie

Haddy N’Jie er soloartist, journalist og skribent.

Vi i Åpen kirke er selvfølgelig stolte over å kunne presentere Haddy som artist under galleriet i Vår Frue. Men vi er ikke mindre stolte av arrangementet vårt, som vi mener er helt unikt.

Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartisten + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden.

Det er fri inngang!
Registrert 25.09.14

Rabalderdans - høsten 2014

Et gratis tilbud i kreativ og utforskende dans og bevegelse for barn i barnehagealder.

Tilbudet krever ingen påmelding.

Tidspunkt: Torsdager kl 17.00 - 17.45

Datoer: (18.09.), 25.09., 02.10., 16.10., 23.10., 30.10., 06.11., 13.11., 20.11., 27.11., 04.12., og 11.12.

Sted: DansIt, Strandveien 33 (ved Svartlamon barnehage)

Kontaktinfo: rabalderdans@gmail.com
Facebook: facebook.com/rabalderdans
Blogg: rabalderdans.blogspot.no/
 
Registrert 24.09.14:Møt månedens frivillige - Sara Elise WølloRegistrert 22.09.14

I forbindelse med årets TV-aksjon er det som tidligere år inngått avtale med samarbeidspartner Rosenborg Ballklub slik at hver registrerte bøssebærer kan hente 2 billetter til første hjemmekamp etter innsamlingen. I år er det kampen RBK - Sandnes Ulf søndag 26. oktober kl. 18.00!

Vil du bli bøssebærer er det bare å registrere seg via http://blimed.no.
Registrert 08.09.14


Årets viktigste spasertur er rett om hjørnet! Årets TV-aksjon dreier seg om noe så elementært som VANN. Hver eneste dag bruker mennesker en arbeidsmengde tilsvarende bygging av TI (10!) Empire State Building for å skaffe vann, og ikke alt vann er vann slik vi kjenner det i Norge.

 TV-aksjonen, i år i regi av Kirkens Nødhjelp, skal skaffe permanent vann til én million mennesker i åtte forskjellige prosjekter på tre kontinenter. Dette vil gi en enorm gevinst, spesielt helsemessig, men også i forhold til avling, sikkerhet og utdanning. Les mer her: http://www.blimed.no/Hovedside

 I vår bydel skal vi selvsagt gjøre vårt slik at vår nasjonale dugnad blir best mulig. På Lilleby/Lademoen er det Østbyen Frivilligsentral som står for innsamlingen. Til dette trenger vi din hjelp. Det viktigste bidrag er at du som bøssebærer setter av to timer søndag 19. oktober, og bidrar til at én million flere får rent vann og bedre helse og hverdag.

 To helt spesielle mennesker meldte seg som de første. ”Vi må hjelpe de som sliter”, sa Roar og Tron-Freddy, og bøssebæreraksjonen var et faktum. Les mer om dem, og se våre helters møte med samarbeidspartner Rosenborg Ballklub - http://ostbyen.frivilligsentral.no/?pageslug=tv-aksjonen-2014---lilleby-14845

 Gjør som Roar og Tron-Freddy, og registrér deg som bøssebærer! Det tar mindre enn 30 sekunder, og kan enkelt gjøres her: http://www.blimed.no/RegisterBB.aspx


Registrert 29.08.14

Tirsdag 2. september kl. 19.00 er det klart for sesongens første Lamo-quiz. Deltagelse koster en tyvekroning, som uavkortet går til vinnerbordet i form av gavekort på Malik's. Quiz-priser på rødt og gyllent drikke, samt på en liten quiz-rett.

Velkommen!
Registrert 28.08.14

To nye gratistilbud for barn i Østbyen:

Streetdance 4.-7. trinn

Lademoen barnekunstklubb 1.-5. trinn

Begge aktiviteter i Lademoen Bydelshus.

Registrert 28.08.14

Årets TV-aksjon i Lilleby område ble i dag bokstavelig talt sparket i gang ved at våre to først påmeldte bøssebærere, Roar og Tron-Freddy, ble invitert som gjester på Lerkendal. Vert var Per Winsnes. Guttene, i følge med leder for Ringvebukta Aktivitetstilbud, Runar Karlsen, fikk møte A-laget, helter fra flere utgaver av RBK, samt sjefen sjøl, Nils Arne. Guide var TV-aksjonens sjef i Trondheim, Sarah Føreland.

Dagen ble avsluttet ved at guttene fikk trene straffespark med Daniel Örlund(!).Over: Roar, Jonas Svensson og Tron-Freddy.

Se bildene fra Lerkendal her.
Registrert 18.08.14

Årets TV-aksjon er i regi av Kirkens nødhjelp, og har som tema "Vann forandrer alt". Innsamlingsdag er søndag 19. oktober.På Lilleby/Lademoen er det Østbyen Frivilligsentral som har ansvaret for innsamlingen, og vi har allerede fått de to første bøssebærerne - Roar og Tron-Freddy (se bildet under)!
Roar og Tron-Freddy jobber til daglig i Ryddegruppa på Lademoen, som ligger under Ringvebukta Aktivitetstilbud. For Roar er dette første gang han er med som bøssebærer, mens Tron-Freddy er veteran.

Har du lyst til å gjøre som Roar og Tron-Freddy og bidra som bøssebærer, så kan du enkelt registrere deg her.
Registrert 15.08.14

Lyden av Pstereo i Vår Frue


NB! Kl. 24.00 i kveld!
Registrert 15.08.14

Møt månedens frivillige!
Trine Siri DahlRegistrert 31.07.14

Åpen mikrofon - Vår Frue kirke

Fredag 1. august inviterer Kirkens Bymisjon til ”Åpen mikrofon” i Vår Frue kirke klokka 18.00 (merk klokkeslettet!). Denne spesialutgaven av Åpen Mikrofon arrangeres i samarbeid med Olavsfestdagene.

Som kveldens gjesteartist har vi vært så heldige å få med oss artisten Rim Banna, en av Palestinas mest kjente stemmer. Rim Banna har gitt ut flere plater, blant annet på Kirkelig Kulturverksted. Gjennom «den arabiske våren» har hun opplevd at musikken hun har skapt de siste 10 årene er blitt en del av lydsporet til kampen for demokrati. Hun har holdt konserter i mange land hvor artister har mobilisert massene, særlig i Tunis og Egypt.

Om Åpen Mikrofon: Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartisten + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden. Det er fri inngang!

Se gjerne program fra Olavsfestdagene.
Registrert 03.07.14

Sommeren ved Østbyen Frivilligsentral.

Daglig leder har ferie i perioden 7.7. - 25.7. + 4.8. - 8.8. Da er i utgangspunktet kontoret stengt. Men en frivillig (Alma) vil bemanne kontoret i perioder. Hun svarer på spørsmål og kan formidle ledsageroppdrag og andre "småoppdrag". Som vanlig kan vi aldri garantere at det er frivillige tilgjengelig.

En STOR takk for innsatsen hittil i år, til alle dere flotte frivillige!

Østbyen Frivilligsentral ønsker alle en riktig god sommer! Registrert 20.06.14

Strindheim Tunnelmarsj 22.06.

Dette er en engangsmarsj som arrangeres i forbindelse med åpningen av Strindheimtunnelen i Trondheim, en av de mest kompliserte tunnelprosjekter som er utført i Norge. Benytt sjansen til å se tunnelen til fots nå, den kommer aldri igjen!

Løyper på 7km og 5km går henholdsvis 5km og 3km i tunnel. Temperaturen der ligger på 10-12 grader, så husk passende klær. Alle som gjennomfører marsjen får et flott diplom, og det blir uttrekning av T-skjorter på startnummeret. Salg av startkort åpner kl 12.30, og marsjen starter kl 13.00 - 13.30.

Startkontingent kr 40,- for voksne og kr 25,- for barn under 16 år. Start og mål ved lekeplassen i Strandveiparken, Strandveien 9. Etter marsjen blir det folkefest i vegvesenets regi, med blant annet opptreden av Bjarne Brøndbo m/flere, quiz, kumlokkvaffel, etc.

Opplysninger: Per H. Sæbø: 970 62 458.Registrert 18.06.14

Tryllekunstner Hans Henrik Verpe på Martna'n!

Entertainer Hans Henrik Verpe kommer til Martna'n i Trondheim med sitt Familieshow! Ta med deg familien og kom til Torget for en latterlig magisk opplevelse du sent vil glemme!

Tid: 24.06. kl 12.00
Sted: TorvetRegistrert 18.06.14

Folkefest i Strandveiparken

Statens vegvesen inviterer til folkefest søndag 22. juni kl 15.00 i parken for å feire at Strindheimtunnelen åpner.

Program for folkefesten

Kl 15.00 - Fra scenen i Strandveiparken
- Bjarne Brøndbo fra DDE er konferansier og synger
- Lokale dansere, sanger, og musikere; Bispehaugen skolekorps, Raw Dance Studio, Lademoen barnehage, det unge bandet FOG, Strindheim Blandakor
- Overrekkelse av Strandveiparken fra Statens vegvesen til byens ordfører
- Det nye tunneldyret - vinner av tegnekonkurranse
- Hvem får æren av å kjøre først gjennom tunnelen?

Kl 16.00 - Smak på vafler stekt i Vegvesenets egne kumlokkvaffeljern

Kl 16.00 - Tunnelvandring med tunnelquiz (husk varme klær)
- En-gang-i-livet-opplevelse
- Poster med tunnelspørsmål, ca 600 meter å gå
- Alle som deltar i quizen får premie
- Tunnelkonsert med spennende akustikk
- Tegneutstilling av det nye tunneldyret
- Opplev pumpesumpen - Trondheims laveste punkt


Kl 16.30 - Rollerderbykamp på ballbanen - med Nidaros RollerderbyRegistrert 18.06.14

Matgilde mot hungersnød

Den 21. juni arrangerer Framtiden i Våre Hender Trondheim "Matgilde mot Hungersnød" igjen. Et landsomfattende arrangement for å synliggjøre den enorme mengden god mat som blir kastet av både næringsliv og privatpersoner, satt opp mot den store ressurs- og matmangelen store deler av verden lider under.

En milliard mennesker lider i dag av kronisk sult. Samtidig blir 30 prosent av all mat produsert i verden kastet. Gjennom Matgilde mot Hungersnød belyser vi dette paradokset og forsøker å bidra til å løse det.

I uken før arrangementet samler vi inn store mengder brukbar mat som ellers ville ha blitt kastet fra utvalgte butikker. Vi tar IKKE i mot mat utgått på dato. Maten blir fordelt og tilberedt av et nettverk av frivillige kokker. Matrettene vil være en del av en stor buffet i teltet vårt på Torget. Her vil det og bli underholdning og apeller og besøkende vil bli oppfordret til å donere penger til nødhjelp for syriske flyktninger.

Tid: 21. juni fra kl 11.00
Sted: TorvetRegistrert 12.06.14

Søndag i vår Frue

Søndag 15.juni spiller Mihle på Søndag i Vår Frue. De presenterer seg selv slik: 

Mihle spiller fin, stygg og til tider styggfin pop. Nysgjerrig på litt vocoder i kirka? Behov for litt balsam for sjelen? Mihle hjelper deg.

Henriette Øfstedal Kolset: Perkusjon, synth, vokal 
Nora Mihle: Vokal, gitar, elektronikk

"Søndag i Vår Frue" er blitt et populært innslag i Vår Frue Åpen kirke. Arrangementet finner sted annenhver søndag, og består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon. Det er fri inngang på Søndag i Vår Frue.Registrert 11.06.14

Villblomstenes dag

Når blomsterprakten er på sitt mest spennende arrangerer de nasjonale botaniske foreningene i Norden turer i nærmiljøet. Turene passer for alle aldersgrupper, og varer 2-3 timer, med innlagt matpause. Ta med nistepakke og drikke. Turmål: Vi ser på rik og variert flora langs Ladestien.

Tid: 15. juni kl 13.00

Møtested: Parkeringsplassen ved Smedstuen

Arrangør: Norsk Botanisk ForeningRegistrert 11.06.14

Åpen dag i Ringve botaniske hage

Årets triveligste søndag for voksne og barn i hagen foregår 15. juni kl. 11-16.  Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, «Spør en gartner», kafé m.m. Ringve botaniske hage og hagens venneforening står for arrangementet, som foregår ved hagens administrasjon, inngang Lade allé 58.

 


Registrert 10.06.14

Ladehammerfestivalen 2014

Den årlige musikk- og kulturfestivalen går av stabelen 13. og 14. juni, på toppen av Ladehammeren.

Festivalen har gratis inngang og er åpen for alle!

Program finner du her: http://www.ladehammerfestivalen.no/program/

Eget barneprogram finner du her: http://www.ladehammerfestivalen.no/barnehammern/Registrert 10.06.14

Kystens dag 2014 - Trondheim

En dag full av gode opplevelser knyttet til kysten vår, for små og store.

Arrangement med boder og kafé på Krigsseilerplassen og Fosenkaia fra kl. 11.00. Fløtmannen ror mellom Krigsseilerplassen og Fosenkaia.

Tid: 14. juni 2014 kl 11.00 -

Program finner du her: https://www.facebook.com/events/504931142967148/?fref=ts

I regi av: Trondhjems Sjøfartsmuseum, Naturvernforbundet i Sør-Trøndelag, 4H Sør-Trøndelag, Kystlaget Trondhjem og prosjektet Renere havn.Registrert 10.06.14

Festningsløpet - Bli med og skap stemning langs løypa!

Løypetrase: Festningsløpet har start midt på Trondheim Torv. Vi løper opp Munkegata til Domkirken, bort Bispegata, over gamle Bybro og opp Brubakken. Gjennom Pappenheim, opp Kristianstensbakken og helt opp til Kristiansten Festning hvor det er spektakulær målgang.

Program for dagen: 

Kl 13:00 Oppvarming til Festningsløpet
Kl 13:30 Felles start Festningsløpet
Kl 14:30 Premieutdeling


I regi av: Trondheim Friidrett i samarbeid med ToyotaRegistrert 04.06.14

Kulturskolefest 10. - 15. juni

Det er mange arenaer, blant annet Bakklandet, Olavskvartalet, Rosenborg skole og Nedre Elvehavn.


Alt er gratis!


Se program her: https://www.facebook.com/trondheim.kommunale.kulturskole/photos/a.179993422020155.41200.168070416545789/795393217146836/?type=1&theater

 


Registrert 03.06.14

St.hans feiring på Voll gård!

Du kan få hilse på dyrene på gården, gå på spennende skattejakt og hoppe i høyet. Vi skal også grille oss god mat over bålet.

Arrangementet er helt gratis. Påmelding på SMS på tlf nr 91248848. Fint om du skriver hvor mange dere blir.

Tid: Lørdag 21. juni kl 14.00 - 17.00.


I regi av: Strinda Frivilligsentral og Opplevelsesstasjonen (OSS)

Invitasjon


Registrert 03.06.14

Musikkfest Trondheim!

Arrangementet går av stabelen førstkommende lørdag (07.06.). Du finner det rikholdige programmet her: http://www.musikkfesttrondheim.no/program-2014/Registrert 30.05.14

Blålysdag på Solsiden

Utrykningspersonellets Fellesutvalg (UF) inviterer nok en gang til Blålysdag på Solsiden i siste helga i mai. Blålysdagen ble arrangert første gang i 2010. Vi ønsket å ufarliggjøre det vi driver på med, og vi ønsket å møte befolkningen mens vi sto i ro. Vi dukker ofte opp, og drar raskt fra et sted. Vi treffer nesten ikke folk lenger, sier Frode Tystad, som er leder i UF, og til daglig jobber i Sør-Trøndelag politidistrikt. Nødetatene vil være til stede fra klokka 11.00 til 13.00 på Solsiden lørdag 31. mai. Her kan du få svar på det meste ifølge Tystad.

Les mer her: http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article9747587.ece

 


Registrert 28.05.14

Temmelig hemmelig også i Trondheim

Redd Barna i samarbeid med Øivind Aschjem inviterer til samtale om barns møte med krenkelser i egen familie og viser utstillingen «Hvis klær kunne fortelle 2».


Familieterapeut Øyvind Aschjem (reddesmå.no) har samlet klær og gjenstander fra barn som har blitt utsatt for vold og overgrep for å dokumentere lidelsene de har blitt påført. Dette har resultert i utstillingen «Hvis klær kunne fortelle 2» som til nå har blitt sett av nesten 20 000. Utstillingen er utvidet for året.


Arrangementet er åpent for alle og vil bestå av kulturelle innslag.
 
Tid: 5.juni kl.19.00
Sted: Rosenborg Skole, Stadsing. Dahlsgate 1

 


Registrert 28.05.14

Sesongens siste Quiz tirsdag 3. juni!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!


Registrert 28.05.14

Søndag i Vår Frue

Gjest under "Søndag i Vår Frue" denne gangen er felespilleren Sturla Eide. Sturla er folkemusiker, med fele og hardingfele som hovedinstrument. "Søndag i Vår Frue" er blitt et populært innslag i Vår Frue Åpen kirke. Arrangementet finner sted annenhver søndag, og består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom!


Arrangør er Kirkens Bymisjon. Det er fri inngang på Søndag i Vår Frue. 

 


Registrert 28.05.14

Svartlamodagen 2014

Svartlamon åpner portrom, husrom og hjerterom for resten av byen! Svartlamodagen er en dag med tett program av opplevelser og aktiviteter for både store og små. Dette er en mulighet til å få en smak av hva Svartlamon som område har å by på, og et innblikk i aktiviteten som foregår på de ulike stedene. Din opplevelse blir hva du gjør det til. Program fra kl 12.00.

 Registrert 28.05.14

Åpen Mikrofon i Vår Frue kirke

Fredag 30.mai inviterer Kirkens Bymisjon igjen til ”Åpen mikrofon” i Vår Frue kirke klokka 20. 

Kveldens gjester er Lions of Africa, en gruppe dansere perkusjonister, artister, akrobater og musikere fra Senegal. De har opptrådt på festivaler og scener verden rundt, bl.a. Førde Internasjonale Folkemusikkfestival og Transform i Trondheim. Gå ikke glipp av denne fantastiske gjengen! 

Om Åpen Mikrofon: Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter gjesteartistene + en enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden. Det er fri inngang!


 


Registrert 26.05.14RosaliaRegistrert 23.05.14

Grunnlovsseilasen 2014: Fest på Fosenkaia

Det blir liv og røre på Fosenkaia i helga! Lørdag 24.mai ankommer grunnlovsseilasen med skonnerten Anna Rogde, en av Norges staseligste skuter. Og søndag blir det familiedag på kaia og i Gulskuret, med Malin Reitan, Julie og Andreas Roseth, Boknakaran og The Bon Bon. Forfatterne Frank A. Jensen og Gunnar Grytås er med på åpent kystseminar. Besteforeldrenes klimaaksjon framfører tablå mm. Fløttmann, servering i Gulskuret og åpen skute!

Malin Reitan er blant artistene som stiller opp på familiefest på Fosenkaia 25. mai, mens skonnerten Anna Rogde ligger ved kai 24.-26. mai, på sin ferd fra Trondheim til Hammerfest.

Kystlaget og Trondheim kommune er vertskap for grunnlovsseilasen med skonnerten Anna Rogde og mannskap.


Registrert 22.05.14

Gratiskonsert med Trondheim Voices

Lørdag 24. mai kl. 12.00 byr Trondheim Voices og Wild at Art på The Garden, en musikalsk improvisasjon, i teatrets foaje i forbindelse med kunstfestivalen Meta.Morf. Konserten varer i ca 2 timer, er gratis og publikum kan komme og gå som de vil – The Garden er en Live Art-konsert.

Prosjektet er et samarbeid mellom Trondheim Voices og Wild at Art, Trøndelag Teater og Meta.Morf
 
Les mer her: http://trondelag-teater.no/forestillinger/the-garden/


Registrert 22.05.14

Torgdag med SOS Barnebyer

- Bamsesykehus
- Loddsalg
- Informasjon om SOS
- SOS-bamsen kommer
- Solsikkemaling

Tid: Lørdag 24. mai kl. 11:00-15:30

Sted: Øverst i Nordre gate ved Mercur-senteret

Registrert 21.05.14

ReMidafestivalen

Dyrebutikk, pinnemuseum og barns sosiale lek med butikk som tema. Et gratis arrangement som viser hvordan barna lærer i møte med materialer og utvikler seg gjennom denne typen utforskning i leken.  ReMida - senter for kreativ gjenbruk er arrangør og vi  håper at "å leike butikk"  også åpner opp for hva man kan gjøre med alle de tomme lokalene i sentrum. 

Åpningstider: Lø/Sø 12-15  Ma/fre. 9-15. 

Starter: 24.05. kl 12.00
Sted: Øksendal Libris
Pris: GratisRegistrert 20.05.14

Teater Polyfon inviterer til "Gulliver møter kjempene"

De fleste har lest om Gullivers reise til Lilleputt, et land der alle er mye mindre enn han. I "Gulliver møter kjempene" har Teater Polyfon tatt utgangspunkt i hans reise til Brobdingnag, der alt og alle er mye større enn han. Kjempene fremstilles i forestillingen som animerte figurer, som er mye større enn normale mennesker.

Aktører i Teater Polyfon har underveis deltatt på to verksteder, ett med Annika Udo fra Teater Visuell, som har lært bort noe om figurteater og ett med Pål Bøyesen på ReMida, der figurene er blitt konstruert.

Teater Polyfon er et teater der aktørene er asylsøkere og innvandrere. Fortellingen om Gulliver som kommer til et land der alt er kjempestort, opplever aktørene som relevant. En aktør sier: "Gulliver var en stor mann i sitt eget land. Da han kom til et fremmed land ble han liten og alt rundt han ble så stort. Slik er det også for mange av oss. I hjemlandet var vi "store", hadde kanskje en status. Men, her i Norge kjennes det ut som om vi er veldig små og alt rundt oss er veldig stort."

Sted: Stiftsgårdsparken, Dronningens gate
Tid: Torsdag 22. mai kl 1700 og Lørdag 24. mai kl 1400
Forestillingen er gratis og passer for alle
Varighet: ca 25- 30 minutterg 


Registrert 20.05.14

Menneskeskapt hjerteformasjon på Torvet

"Omtrent klokka 16.00 på onsdag den 21. mai flyr TV2s spesialutstyrte helikopter over Trondheim med filmkameraer. Trondheim kommune og Visit Trondheim håper at tusenvis av trøndere møter opp på Trondheim torg ved Olav Tryggvassons-statuen. Rita Ottervik ønsker at tusenvis av trondheimere møter opp på Trondheim torg onsdag den 21. mai, for å gjøre byen til den mest synlige i TV2s maraton-filming av Norge fra lufta. Stage Dolls og Return spiller sin nye singel «Rock` n Roll Train». Kilde: Byavisa.Registrert 19.05.14

Språkkafé

"Torsdag 22.mai er det språkkafé i Lademoen kirke kl 18-19.30. Gratis kaffe og te.

 Alle er velkommen!


Registrert 12.05.14

Babysang

Tirsdag 20.mai starter vi opp nye grupper med babysang i Lademoen kirke. De minste barna fra ca 3 til 6 mnd starter kl 11 og de fra 6 til 12 mnd starter kl 12:30.

Påmelding og info: igrios@alumni.ntnu.no eller tlf. 468 07 684 (diakon Sissel Smørvik).Registrert 12.05.14

Søndag i Vår Frue

"Søndag i Vår Frue" er blitt et populært innslag i Vår Frue Åpen kirke. Arrangementet finner sted annenhver søndag, og består av en kort liturgi med lystenning samt en matinekonsert. Kom og opplev atmosfæren i et av Trondheims mest unike rom! Arrangør er Kirkens Bymisjon.

Søndag 18.05. kl 14.00 kan du høre pianisten Espen Berg. Espen Berg slapp i 2012 platen «Noctilucent», som blant annet ble kåret til en av de ti beste utgivelsene i 2012 av toneangivende All About Jazz.com. Nå er han ute med en ny plate, «Acres of Blue». Espen har også sin egen Espen Berg Trio. I tillegg har han spilt med Trondheim Jazzorkester med Marius Neset, og han er fast medlem i Kåre Kolve Quartet. Han har turnert over store deler av verden og har et titalls plateutgivelser bak seg. Espen er også fast ansatt på jazzlinja ved NTNU og Trøndertun folkehøgskole.

Det er fri inngang på Søndag i Vår Frue.


Registrert 12.05.14

Festkonsert 17. mai

Sør-Trøndelag Orkesterforening inviterer til tradisjonell 17. mai-konsert i Vår Frue kirke. Johan Halvorsens 150-årsjubileum vil bli behørig markert, men det blir også musikk av Edvard Grieg, Waldemar Thrane, Anna Alm og Henning Sommerro. Dirigent: Tormod Knapp Solister: Nina Sætherhaug, mezzosopran og Sverre Johan Aal, baryton. Strindheim Blandakor medvirker, dir. Ingrid Fostad.

Tidspunkt: Kl 17.30

Gratis inngang (kollekt).


Registrert 12.05.14

17. mai-kafé på Bymisjonssenteret

Det blir salg av kaker, is, kaffe og brus - til inntekt for Kirkens SOS.

Sted: Munkegata 4


Registrert 12.05.14

Dyrene i botanisk hage


Både pattedyr og fugler trives i Ringve botaniske hage. Noen bor fast i hagen, andre streifer innom. Denne kvelden vil zoolog Per Gustav Thingstad fra NTNU Vitenskapsmuseet ta med publikum på sporjakt i hagen, og fortelle om dyrene som har laget disse sporene, og om andre med pels og fjær som har tilhold i hagen. Oppmøte på tunet 14.05. kl. 18. Velkommen!
Registrert 12.05.14

Quiz på kaia!

Tradisjonen tro arrangeres det Quiz på Kaia ved Kafè Skuret. Hver tirsdag fra 13. mai t.o.m 16. september vil det kl 19 bli Quiz med spørsmål i all verdens kategorier, dagsaktuelle nyheter og mye annet du kanskje trodde du visste...

Velkommen til Quiz på Kaia.

Arrangementet er gratis!
Registrert 09.05.14

Bod på Svartlamodagen 2014?

Årets Svartlamodag arrangeres 31.05.14 fra kl 11.00. Hvis du ønsker å ha en bod på arrangementet, så kan du registrere deg hos Bjørn Hugo på telefon 468 61 708.Registrert 02.05.14

Ny Quiz tirsdag 6. mai!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!
Registrert 22.04.14

Åpent møte i Lademoen kirke

Tema: "Hvordan skape en god bydel å leve i?"

Tid: 28. april kl 18.00
Registrert 22.04.14

Barnas verdensdager Trondheim 2014

På Barnas verdensdager (BVD) møter publikum et program med kulturuttrykk fra mange verdenshjørner, gjennom verksteder, Verdensscene med barn som opptrer, marked, mat og utstillinger. Verdensmusikken står sentralt, men konseptet innlemmer også utøvere innenfor andre kunstformer.

Tid: Søndag 27. april kl. 12.00 - 17.00
Sted: Kultursenteret ISAK, Prinsens gt. 44
Pris: GratisRegistrert 22.04.14

Gratis sykkelservice

På oppdrag fra Miljøpakken tilbyr Syklistens Landsforening gratis sykkelservice. På servicen gjør vi dette:

- justerer lufttrykk i dekkene
- riktig innstilling av bremser (sikkerhetssjekk)
- enkel smøring av kjede
- gir uforpliktende råd om hva som eventuelt bør gjøres med sykkelen av eieren eller hos en profesjonell (bl.a. lovpålagt utstyr som mangler)

Ta med varme klær, ettersom man må påregne litt venting på tur.

Tid: 26.04.14 kl 12.00 - 15.00
Sted: Bakklandstorget

Miljøpakken sponser også sykkelsjekk samme dag på følgende steder:
· Solsiden
· Ranheim
· XXL på Lade
· XXL på Tiller

Her er tips om ting du kan gjøre selv: http://miljopakken.no/reis-smart/ta-frem-sykkelen
Registrert 22.04.14

Torsdagstreff - Roboter og vrak i Trondheim havn

Sjøfartshistorien kan finnes på sjøbunnen i form av vrak og andre spor etter maritim virksomhet.
NTNUs laboratorium for Anvendt Undervannsrobotikk (AUR-Lab) har de siste årene gjennomført flere forskningstokt med forskjellige avanserte undervannsfarkoster og sensorer.
I dette foredraget vil Øyvind Ødegård presentere roboter og vrak fra de siste toktene, blant annet fra Trondheim havn.

Tid: 24.04.14 kl 19.00 - 20.15
Sted: Trondhjems Sjøfartsmuseum, Kjøpmannsgata 75, 7010 Trondheim
Pris: GratisRegistrert 14.04.14

Seminar om selvhjelp og oppstart av selvorganiserte selvhjelpsgrupper

- Hva er selvhjelp?
- Rammer og prinsipper for en selvorganisert selvhjelpsgruppe
- Om å delta i en selvorganisert selvhjelpsgruppe 

Gratis deltakelse. Enkel lunsj blir servert.

Tid: Onsdag 7. mai kl 10-14 

Sted: LINK Trondheim, Røde Kors-huset, Nardovn. 4B 

Påmelding innen 30.april: kari@selvhjelp.no, tlf: 97788607

I regi av: Selvhjelp Norges distriktskontor for Møre og Romsdal, Nord- og Sør-TrøndelagRegistrert 10.04.14

Vår Frue kirke i påska

Det er mye som skjer i Vår Frue kirke i påska, og det meste er gratis. Les mer her:

http://www.bymisjon.no/Byer/Trondheim/ss/Paske-i-Var-Frue-Kirke/
Registrert 10.04.14

Påskeverksted

Det blir i påsken GRATIS påskeverksted på Voll Gård.
Klikk her for plakat.Registrert 08.04.14

Månedens frivillige - aprilHogne Berger Jensen
Registrert 03.04.14

Aktiv Åpen Barnehage

Åpen barnehage er et organisert tilbud til barn i følge med en voksen (foreldre, dagmamma og lignende). Tilbudet er gratis og ingen påmelding er nødvendig. Innenfor åpningstiden kan du komme og gå til de tidspunkt som passer for deg og ditt/dine barn.

Sted: Båtmannsgata 4, 3. etg., Dora (Trondheim)
Mer informasjon her: http://www.aktivbarnehage.no/modul.php?req=kategori&id=5
Registrert 03.04.14

Vår Frue kirke denne helga:

- Fredag 4.4. kl 18.00: Taize-inspirert gudstjeneste
- Fredag 4.4. kl 20.00: Konsert/performance med Amanda Varhaugvik m.fl.
- Søndag 6.4. kl 14.00: Søndag i Vår Frue

Alle arrangementene er gratis.

Mer informasjon finner du her: http://www.bymisjon.no/Byer/Trondheim/Registrert 03.04.14

Åpent DIS-møte med foredrag om Eidsvollsjubiléet

Foredragsholder Svein Henrik Pedersen tar for seg de trønderske eidsvollsmennene Darre fra Klæbu, Floer fra Røros, Forsæth fra Klæbu og Giedeboe fra Orkdal/Trondheim.

Tid: 3.4. kl 18.30 - 20.30
Sted: Arkivsenteret Dora, Maskinistgata 1, Rom 402 ved kantina, 4. etg
Inngang: GratisRegistrert 02.04.14

1. april...

Heller ikke år slapp de frivillige i Østbyen Frivilligsentral unna en 1. aprilspøk. Denne gang var det opptil flere som kunne tenke seg å være ledsager for prinsesse Märtha Louise under hennes besøk i Trondheim under Olavsfestdagene, herunder hennes englefest på Ringve museum. Det takkes for interessen! ;-)
Registrert 28.03.14

Søndag i Vår Frue kirke

Søndag 30. mars kommer en ny konsert i serien ”Søndag i Vår Frue”. Da kommer cellisten Anders Bak og pianisten Randi Tvete Vik. De spiller musikk av Fauré, Rachmaninov, Schumann og Vivaldi. 

Tilbudet er gratis.Registrert 28.03.14

Vår-basar på KA-senteret på Lade lørdag 29. mars kl. 11-16.

Utlodning, åresalg, tombola, salg av kaker, smørbrød, varmmat, påskesaker, sokker m.m. Registrert 28.03.14

Husk Lamo-quiz tirsdag 1. april kl. 19 hos Malik's i Mellomveien 4. Husk 20-kroningen som uavkortert tilfaller vinnerbordet i form av gavekort fra Malik's.Registrert 12.03.14

Månedens frivilligeMøt månedens frivillige - Arne-Michael Waade

Registrert 08.03.14

Fra Lademoen menighet:

Mandag 10. mars er det åpen kveldssamling kl. 18.00 - 19.00 i Lademoen kirke.

Tema: Tilgivelse. Refleksjon mellom teori og praksis. Forsker og PhD i teologi Roald Iversen foredrar og innleder til samtale. Kaffeservering.

Tirsdag 11. mars starter vi opp babysang i Lademoen kirke. Påmelding til ingrios@alumni.ntnu.no med opplysninger om barn og mors/fars navn samt kontaktinformasjon. Babysangen foregår en gang i uka over åtte uker. Barn 0-6 mnd kl. 11 og barn 6-12 mnd kl. 12.30.

Onsdag 12. mars er det igjen hyggestund i Lademoen kirke kl. 12-14. Deilig servering, sang og musikk, besøk av Jan Olav Straume som forteller og viser bilder. Åresalg. Alle velkommen!

Registrert 27.02.14

Lamoquiz

Tirsdag 4. mars kl. 19 er det igjen Lamoquiz hos Malik's Pizzabar i Mellomveien. Det konkurreres bordvis, og alle ved vinnerbordet får gavekort på Malik's basert 20-kronen alle bidrar med. Det er bare å komme, og plass ved bord ordner seg alltid!

Hjertelig velkommen!Registrert 27.02.14

Søndag i Vår Frue - 2. mars kl. 14

Gratiskonsert med Else Bø (klaver) og Ina Cecilie Olufsen (fløyte).

Ler mer her.Registrert 27.02.14


Sangkaféen i Vår Frue kirke

Fredag 28. februar kl. 20 blir det igjen Sangkafé, med blant andre Kjell Oversand med band samt koret "Liv laga".

Gratis entré.

Les mer her.Registrert 27.02.14

Gratis ikonutstilling i Lademoen kirke frem til og med søndag 2. mars.

Les mer her.


Registrert 14.02.14

Arkivsenteret i Trondheim, som holder til i Dora 1 på Nyhavna, innbyr til Slektsverksted tirsdag 18. februar.

Mer informasjon finner du her.Månedens frivilligeMånedens frivillige - Lasse Sebastian Sagfjord

Registrert 12.02.14
Registrert 12.02.14

Trondheim Folkebibliotek inviterer lørdag 15. februar kl. 12.00 alle barn til en times foredrag med tittel "Hjernen". Dette er i regi av Barneuniversitetet, og foredragsholder er Hill-Aina Steffenach, lege og tidligere hjerneforsker ved NTNU.

Les mer her.Registrert 12.02.14

Rabalderdans!

Dette er gratis dans og lek for barn i barnehavealder.

Tid: Torsdager kl. 16.45 - 17.30.

Sted: DansIT, Strandveien 33 (ved Svartlamon Barnehage)

Datoer: 13/2 - 27/2 - 6/3 - 13/3 - 20/3 - 10/4 - 24/4


Les mer her.


Registrert 30.01.14

Messe for verdighet

Med håp om en god fremtid for BERØRTE av seksuelle overgrep.

Etter messen: Enkel servering bak i kirken


Sted: Vår Frue kirke
Tid: 5. februar kl 18.00
I regi av: Nidaros Domkirke, Vår Frue Menighet, Kirkens Bymisjon m.fl.n 


Registrert 30.01.14

Ny Quiz tirsdag 4. februar!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!Registrert 30.01.14


Søndag i Vår Frue 2. februar

Velkommen til Søndag i Vår Frue 2.februar kl.14.00. Da kommer pianisten Thomas Torstrup og medmusikere. De presenterer et program som nylig er utgitt  på CD-en "Snøkorn". "Snøkorn" beskrives som “et varmt album – til en kald årstid”.

Thomas Torstrup er en pianist, organist og komponist fra Stavanger med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim (NTNU). Han har tidligere spilt mye i Vår Frue kirke i ulike sammenhenger. Han har med seg 
musikerne Hanna Paulberg (sax), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (trommer).

Inngang: Gratis
Registrert 30.01.14

Ny "Åpen mikrofon"

Fredag 31. januar inviterer Kirkens Bymisjon igjen til ”Åpen Mikrofon” i Vår Frue kirke klokka 20. Denne kvelden kan du få oppleve vakker sang og stor stemmeprakt på Åpen mikrofon.

Kveldens gjester er nemlig Simon-André Jacobsen og Mildred Marita Røthe. De er sangstudenter ved Institutt for Musikk (Musikkonservatoriet) ved NTNU. De byr på svisker fra operaens verden, f.eks. “O sole mio”, “Enkevalsen” og “Mio babbino caro”.

Har du lyst til å lese en tekst, et dikt eller synge/ spille en sang? Meld din interesse til programleder i pausen. Etter enkel servering står nemlig mikrofonen åpen resten av kvelden. Det er gratis inngang på Åpen Mikrofon. Velkommen!

Inngang: Gratis.
Registrert 21.01.14

Trondheim kommune tilbyr våren 2014 gratis parkurs. Mer informasjon her.

Registrert 21.01.14

Unn noen UKM!
Spre ordet til en kreativ ungdom du kjenner eller meld deg på selv!
 
HVA er Ungdommens kulturmønstring (UKM)?
Små lokale festivaler der ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk, men også stedet for de som er interessert i sceneteknikk, journalistikk, foto, videodokumentar, webdesign og arrangering.
Alle ungdommer mellom 13 og 20 år kan melde seg på!

Mer informasjon på
http://ukm.no

Registrert 17.01.14


Frivillige med hund ønskes!

Buran sykehjem ønsker seg en rolig hund som liker å bli klappet og koset med,
og en hunde-eier som har tid og lyst til å komme med hunden minst èn gang pr. måned, men gjerne oftere.

Besøket kan vare fra en halv time til èn time og består av å gå rundt på sykehjemmet slik at beboerne kan klappe og prate med hunden.

Besøkene kan skje på dagtid, ettermiddag eller tidlig kveld, hverdager og helg!

Ta kontakt med Østbyen Frivilligsentral om dette høres interessant ut: post@ostbyen.frivilligsentral.no.
 .
Registrert 15.01.14

Torsdagstreff 30. januar kl. 19.
Trondhjems Sjøfartsmuseum
Kjøpmannsgata 75
www.trondheimsjofart.no

Mattradisjoner fra kysten.
Kvinner fra kysten har fra gammelt av stått for god tradisjonsmat fra havet. Lever disse tradisjonene i dag?
Anne Morkemo, er driver av restaurant Ågot Lian og levende opptatt av nettopp dette.
Bli med på en matreise.
 
Fri inngang.
Smaksprøver.

Registrert 07.01.14

Første Lamo-quiz for året med fullt hus og god stemning!
Neste Lamo-quiz er tirsdag 4. februar kl. 19.00 hos Malik's i Mellomveien 4.

Registrert 05.01.14


Ny Quiz tirsdag 7. januar!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!
Registrert 05.01.14

Fra diakon Sissel: Torsdag 9. januar er årets første Språkkafé. Her er alle velkommen til Lademoen kirke kl 18:00-19:30.

Gratis kaffe og te. Vi prater sammen og øver på norsk.
Registrert 20.12.13


Østbyen Frivilligsentral ønsker alle frivillige, samarbeidspartnere og gode hjelpere en god og fortjent jul!
Julekortet viser kun noen av de mange flotte frivillige ved Østbyen Frivilligsentral. Kortet i PDF kan hentes her.

Registrert 19.12.13

Nok en gang inviterer Kirkens Bymisjon til julegjestebud på selveste julaften i Vår Frue kirke:

Registrert 8.12.13


Juleverksted 2013


Se bildene fra juleverkstedet her!Registrert 1.12.13

Verdig mottager av Trondheim kommunes frivillighetspris!


Registrert 1.12.13

Månedens frivilligeMånedens frivillige - Nina Magnussen Talgø
Registrert 1.12.13

Tenning av adventslys på KrisitanstenForsvarsbygg/Kristiansten Festning, Nidaros biskop ved Bakklandet sokn og Den katolske kirke i Trondheim arrangerer hver søndag i adventstiden tenning av dagens lys i adventstiden. Mer informasjon kan lastes ned herfra.
Registrert 28.11.13

Julegata på Bakklandet!

Julegata på Bakklandet åpner med tenning av julegran, gang rundt treet og masse underholdning 1. søndag i advent kl. 15.00. Alle koselige små utsalgsstder og kaféer er åpne og alle har noe ekstra å by på denne dagen. Dette er ekte gammeldags julestemning.


Registrert 28.11.13

Ny Quiz tirsdag 3. desember!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!


Registrert 28.11.13

Husk festforestillingen for alle frivillige 5. desember!

Også i år ønsker Trondheim kommune å verdsette alle frivillige i Trondheim, ved å invitere til en festforestilling på den internasjonale frivillighetsdagen 5. desember.

Forestillingen er i år lagt til Ilen kirke og programmet finner du her: http://www.trondheim.kommune.no/festforestilling-frivillige/

Billetter kan du blant annet få gratis ved henvendelse til Østbyen Frivilligsentral.Registrert 19.11.13

Trondhjems Sjøfartsforening inviterer til Torsdagstreff med tema

"Båt, bod og brygge. Trondheims eldste havn i tidlig byhistorisk perspektiv."

Treffet er gratis. Nærmere info via deres hjemmeside.

Registrert 19.11.13

Fredag 22. november inviterer Kirkens Bymisjon igjen til ”Åpen mikrofon” i Vår Frue kirke klokka 20.Registrert 18.11.13

Juleverksted søndag 8. desember kl. 12

Tradisjonen tro er det juleverksted for alle i Lademoen Bydelshus, hvor vi baker havremakroner, lager marsipanfigurer og koser oss med gløgg, pepperkaker og julemusikk.Juleverkstedet er i samarbeid med Lademoen menighet.Registrert 13.11.2013

Trondheim Filmklubb: Filmquiz


Vet du hvem som lurte Roger Rabbit? Kan du navnet på alle dvergene? Eller kanskje du sitter og verker etter å øse av din kunnskap om James Bond? Isåfall bør du delta på FilmQuiz! 

Still opp med ditt eget lag på bær&bar og kjemp om heder, ære og annet fint! Max fire filmglade venner/bekjente/tilfeldig forbipasserende på hvert lag!

Vi kårer også en vinner sammenlagt gjennom hele 
semesteret så det lønner seg å delta på alle quizene!

Sted: Bær og Bar, Solsiden
Tid: 18.11.13 kl 21.00
Pris: Kr 10 pr personRegistrert 13.11.2013

Gatekonsert med Strindens Promenade Orchester

Strindens fyller 50,5 år og som en del av feiringen holder orkesteret konsert på Nordre gate.

Sted: Nordre gate
Tid: 16.11.13 kl 12.00
Registrert 13.11.2013

Bymisjonens juleaksjon på Sirkus Shopping

Fredag 15.11.: Minikonsert med Charlotte Audestad kl 17.00 og engleverksted.

Lørdag 16.11.: Minikonsert med Rasmus Rohde kl 11.30 og engleverksted.


Registrert 11.11.2013


Festforestilling for frivillige 5. desember!

Ordføreren inviterer til Festforestilling for frivillige torsdag 5. desember kl. 19.00 i Ila kirke. 

5. desember er FNs internasjonale Frivillighetsdag. Dagen ble opprettet i 1992, og verden over hedres alle de som gjør en frivillig innsats i sine lokalsamfunn. På festforestillingen deles også Trondheim kommunes Frivillighetspris ut.

Det er gratis inngang på festforestillingen, og billetter vil være tilgjengelige fra tirsdag 5. november på Bytorget, Rådhuset, Kulturenheten (Dronningens gate 1b), Kultursenteret ISAK og på frivilligsentralene i byen.

Registrert 11.11.2013

Foreslå kandidater til Trondheim kommunes Frivillighetspris!

Kjenner du noen du virkelig mener fortjener en pris for sin innsats for medmennesker i Trondheim? Trondheim kommune deler hvert år ut en frivillighetspris. Prisen består av 25.000 kroner og statuetten "Skrog". Prisen deles ut på festforestillingen som Trondheim kommune arrangerer for frivillige den 5. desember (se over).
Registrert 01.11.2013

Ny Quiz tirsdag 5. november!

Møt opp på Malik's (Mellomveien 4 på Lademoen) kl 19.00 og bli med på en artig og sosial stund, hvor du også får brynet "de små grå". Det koster kr 20 å delta. Deltakeravgiften går i sin helhet i premiepotten.

Velkommen!
Registrert 31.10.2013

Hjertefred Trondheim 2013

En vakker kveld for å minnes våre kjære som har gått bort.

Artister: Therese Ulvan, Svevestøv, Koret Ad Libitum og mange flere.

Tid: Søndag 3. november kl 18 - 19
Sted: Tordenskioldsparken ved Vår Frue kirke

Fri entré - husk å kle deg godt!

HJERTEFRED Trondheim arrangeres etter avtale med Landsforeningen HJERTEFREDRegistrert 29.10.2013

Torsdagstreff: HURTIGRUTE I 120 ÅR

Hurtigruten har spilt en viktig rolle for kysten og kystbefolkningen. Det er ikke uten grunn at den er blitt kalt riksvei 1. Gaute Myhre, forfatter av Nordenfjeldskes jubileumsbok, forteller historien om hvordan dette startet.

Sted: Trondhjems Sjøfartsmuseum, Kjøpmannsgata 75
Tid: 31. oktober kl 19.00
Fri inngang
Registrert 29.10.2013


Halloweenkafé i Lademoen Bydelshus

Vår halloweenmeny består av avkappede fingre, flaggermusvinger, slimvafler og blodig drikke.

Sted: Østersundsgate 1
Tid: Torsdag 31. oktober kl 18:00-21:00

Alle som tør er velkommen, og barn opp til 10 år får gratis mat, drikke og godteri.
Registrert 25.10.2013


Språkkafé i Lademoen kirke

Vi snakker sammen og øver på norsk. Torsdag 31.oktober kl 18:00-19:30.
Gratis kaffe og te.

Velkommen!Registrert 24.10.2013


Tilbudet om gratis ved tilkjørt i sekker er blitt svært godt mottatt. Her er en fornøyd Roar på vei inn med ved til en ung dame på 96 år.

Registrert 23.10.13

Babysang i Lademoen kirke

Babysang for babyer 6-12 måneder gamle på tirsdager kl 11:00 i Lademoen kirke. Noen ledige plasser fortsatt.

Ta kontakt på ingrios@alumni.ntnu.noRegistrert 23.10.13

Diakoniens dag markeres i Lademoen kirke

I Lademoen kirke 27.oktober kl 11 markerer vi Diakoniens dag for hele Østbyen (Lademoen , Lade og Bakklandet menigheter). Tema er «Ta vare på hverandre».

 Velkommen til en annerledes gudstjeneste som passer for alle!Registrert 23.10.13


Gratis familiearrangement på FN-dagen

24. oktober er det klart for markering av FN-dagen i Lademoen kirke for store og små. Gratis underholdning for hele familien: 

FN-filuren kommer på besøk. Det blir teater, dans og musikk. Kirsti Huke, en av Norges beste stemmer, deler med oss sine klokkeklare toner. Maskinkompaniet som utgjør Pål Bøyesen, Truls Lorentzen og Carlos Cortes Leon setter opp forestilling med 22 barn fra 7-12 år. De samarbeider med Kakuua og Ila showtime gruppe.

Siri Gjære & Kirsti Huke avslutter kvelden med musikalske utdrag fra sin herlige barneteaterforestilling Tullkattesnutene.

Kristian Rongchuan Ye er fiolinist og skal spille 2 norske danser av Johan Halvorsen og "Fisherman's Song for Harvest" av Zili Li.

Juba Strindheim kommer og synger for full hals!

Familiearrangementet åpner dørene kl 17.30. Fri inngang!


Registrert 20.10.13

Også i år var Østbyen Frivilligsentral lokal koordinator for TV-aksjonen. Vi takker alle bøssebærere og samarbeidspartnere!

Her er bilder fra vårt arrangement.